E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar pozitif seyretti---

Küresel piyasalar pozitif seyretti

Küresel piyasalar pozitif seyretti
17 Eylül 2018 - 09:03 borsagundem.com

ABD-Çin arasındaki ticaret savaşı endişesi devam ederken piyasalarda yataya yakın pozitif seyir hakim oldu

Asya borsaları Washington'un Çin'den ithal ürünlere bir tur daha gümrük vergisi getireceği endişesiyle gerilerken, yatırımcıların Çin'in cevap vermesi olasılığına hazırlık yapıyor.
Japonya'daki piyasa tatili nedeniyle işlem hacimleri azalırken, para ve tahvil piyasalarında güçlü hareketler görülmüyor.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 1.1 gerileyerek art arda üç seans yükselişin ardından düşüşe geçti.
Çin'deki 300 büyük şirketi izleyen endeks yüzde 1.1, S&P 500 endeks vadeli kontratları yüzde 0.2 ekside bulunuyor.
ABD Başkanı Donald Trump, üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisinin verdiği bilgiye göre Çin'den ithal yaklaşık 200 milyar dolar tutarında üründen alınacak yeni gümrük vergilerini açıklayacak.
Wall Street Journal gazetesinde yer alan habere göre, Trump yönetimi bu gümrük vergisini yüzde 10 ile daha önce getirilen yüzde 25 gümrük vergisine kıyasla daha düşük bir oranda tutmayı değerlendiriyor.
Aynı haberde Trump yönetiminin yeni gümrük vergilerini açıklaması halinde Çin'in bu ay ABD
ile yapılacak ticaret müzakerelerine katılmaktan vazgeçebileceği ifade edildi. Analistler bu adımlar üzerine iki ülke arasındaki ticaret anlaşmazlığının daha da tırmanabileceği uyarısında bulunuyorlar.

DÖVİZ

Dolar, ABD'nin Çin'e yönelik yeni gümrük vergilerini açıklaması beklenirken Cuma günü gördüğü bir buçuk ayın dip seviyelerinin üzerinde tutundu. ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün içinde Çin'den ithal ürünlere yönelik yeni gümrük vergilerini açıklaması bekleniyor. Yeni verginin yüzde 10 ile daha önce Çin'den ithal ürünlere getirilen yüzde 25 gümrük vergisinden düşük bir oranda olacağı tahmin ediliyor. Dolar endeksi Cuma günü 94.359 ile Temmuz sonundan bu yana en düşük seviyeyi
gördükten sonra bugün 94.911'de bulunuyor.

PETROL

Petrol fiyatları İran'dan petrol arzını kısacak olan yaptırımların yaklaşmasına rağmen ABD'nin Çin'den ithal ürünlere yeni gümrük vergileri getireceği endişelerinin ağır basmasıyla birlikte Asya'daki işlemlerde geriledi. Brent ham petrolünün en yakın vadeli fiyatı yüzde 0.1 düşüşle 77.98 dolarda
bulunuyor. 

ALTIN

Altın, Cuma günkü düşüşün ardından bugün dip fiyatlardan gelen alımlar ve ABD'nin Çin'den ithal ürünlere bir tur daha gümrük vergisi getireceği haberlerinin etkisiyle değer kazandı. Altının spot piyasadaki ons fiyatı Cuma günü yüzde 0.6 düşüşle kapandıktan sonra yüzde 0.2 yükselişle 1,195.27 dolarda bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)