E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar primli seyretti---

Küresel piyasalar primli seyretti

Küresel piyasalar primli seyretti
30 Mart 2018 - 09:23 borsagundem.com

ABD teknoloji şirketlerinin primli seyretmesiyle birlikte küresel piyasalar güçlendi

Paskalya tatili dolayısıyla bugün başlıca hisse senedi piyasalarının kapalı olmasıyla işlem hacimlerinin düşük kalması beklenirken, başlıca para birimleri de dar aralıkta seyrediyor.

Japonya hisseleri, Tokyo Electron ve Advantest gibi teknoloji şirketlerinin ABD teknoloji şirketlerinin yeniden yükselmesine paralel olarak artış kaydetmesiyle yükseldi. ABD teknoloji hisseleri olası hükümet düzenlemesi endişeleriyle bu hafta gerilemişti. Endeks yüzde 1 artışla 21,364.75 seviyesine yükseldi.

DÖVİZ

Dolar, hafta başındaki toparlanmasının yeni çeyrek dönem öncesinde gitgide azalmasıyla başlıca para birimleri karşısında yükselişine ara verirken; bu durum dolar üzerindeki baskının tekrar atmasına yol açabilir.
Dolar endeksi yüzde 0.2 düşüşle 89.985'e geriledi. Haftalık yüzde 0.6 yükselişte olan endeks küresel ticaret korumacılığına ilişkin endişelerin azalması ve Kuzey Kore'nin nükleer programına ilişkin diplomatik ilerleme olduğu düşünceleri de dahil olmak üzere çeşitli faktörlerle hafta içinde bir haftanın zirvesi olan 90.178'i görmüştü. Dolar yen karşısında yüzde 0.2 düşüşle 106.245'e geriledi ve haftalık yüzde 1.5 artıda olsa, çeyrek dönemde yüzde 5.7 değer kaybetti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)