E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar primli seyretti---

Küresel piyasalar primli seyretti

Küresel piyasalar primli seyretti
05 Haziran 2018 - 09:03 borsagundem.com

ABD ve Çin arasındaki ticaret müzakereleri beklentisi ile birlikte hisse piyasalarında temkinli hareketler görüldü

Wall Street'in teknoloji hisseleri öncülüğünde kaydettiği kazanımların piyasa genelinde risk iştahını desteklemesine rağmen, Asya borsaları dün yükseldikten sonra yatırımcıların bugün beklemeye geçmeleriyle gerilerken; dikkatler ticaret endişelerinden, beklentilerin üzerinde gelen ekonomik verilere çevrildi.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi dün yüzde 1.4 yükseldikten sonra bugün yatay seyrediyor.
Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.2 yükselirken, Güney Kore'nin KOSPI endeksi yüzde 0.1 geriledi.
Wall Street'de başlıca üç endeks teknoloji hisselerindeki artış öncülüğünde dün yükseldi ve
Nasdaq endeksinin rekor seviyede kapanmasını sağladı.
ABD'de Cuma günü yayımlanan ve beklentilerin üzerinde gelen Mayıs ayı tarım dışı istihdam
verisi, yatırımcıların dünyanın en büyük ekonomisine ilişkin iyimserliklerini yeniden canlandırmasına yardımcı oldu ve dikkatleri son dönemdeki ticaret gerilimlerinden uzaklaştırdı. 

DÖVİZ

Euro İtalyan siyasetinde istikrar işaretlerinden destek bulurken, dolar beklentilerin üzerinde gelen ABD tarım dışı istihdam verisinin Fed'in yıl sonuna kadar üç faiz artışı daha yapacağı beklentilerini güçlendirmesinin ardından yen karşısında yükselişini sürdürüyor. Euro dün 1.1745 ile 24 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra bugün 1.1698 ile yatay seyrediyor.
Euro bir hafta önce 1.1510 dolar ile 10 ayın dip seviyesini görmesinden bu yana yatırımcıların İtalya'da hükümet kurulmasının ardından rahatlamalarıyla toparlanıyor. İtalya'da hükümeti kuran Kuzey Birliği ve 5-Yıldız Hareketi partilerinin yüksek harcama planları bazı kaygılar uyandırdı, ancak yeni Ekonomi Bakanı Giovanni Tria, partilerden hiçbirinin ve aynı zamanda kendisinin euro bölgesinden ayrılmak istemediğini söyledi. Öte yandan Dolar yen karşısında geçen hafta Salı günü gördüğü beş haftanın dip seviyesi olan 108.115'ten toparlanmaya devam ederek 109.83 seviyesinde işlem görüyor. Mart ayında faizleri artıran Fed'in önümüzdeki haftaki politika toplantısında da faiz
oranlarını artırması bekleniyor.
Dolar endeksi dün yüzde 0.2 yükseldikten sonra hafif değişimle 94.052'de işlem görüyor.

PETROL

Petrol fiyatları dün geriledikten sonra ABD'deki stokların düşebileceği beklentileri ile yeniden yükselmeye başladı ancak ABD'nin artan üretimi ve OPEC'in üretimi artırabileceği endişeleri risk iştahını baskılamaya devam ediyor. Brent petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı dün varil başına 75.29 dolara geriledikten sonra bugün yüzde 0.19 artışla 75.43 dolara yükseldi. 

ALTIN

Altın fiyatları Fed'in faiz artırımı yapma ihtimallerinin güçlendiği bir ortamda art arda üç gün geriledikten sonra yatırımcıların riskli varlıklar tercih etmeleriyle yatay seyrediyor. Altının spot piyasadaki ons fiyatı hafif değişim göstererek 1,291.95 dolarda bulunuyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)