E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar satış baskısında---

Küresel piyasalar satış baskısında

Küresel piyasalar satış baskısında
26 Aralık 2018 - 08:37 borsagundem.com

Küresel piyasalarda ABD borsalarındaki kayıpların ardından Asya borsaları da toparlanamıyor

Asya borsaları ABD'deki siyasi istikrarsızlık ve küresel büyümenin yavaşladığı endişeleriyle hafta başındaki sert kayıpların ardından yine satış baskısı altında kaldı.

ABD'de bazı devlet hizmetlerinin ödeneksizlikten durması ve Başkan Donald Trump'ın Fed'e karşı düşmanca tutumunun yarattığı endişeler Wall Street'in Noel arifesini yüzde 3'e varan kayıplarla kapatmasına yol açtı. ABD piyasalarındaki bu kayıpların ardından Asya borsaları da toparlanamadı.

S&P 500 vadeli kontratları bugün yüzde 0.4 değer yitirerek, dünkü Noel tatilinin ardından bugün açılacak ABD hisse piyasalarının gerileyeceğine işaret etti.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi ise yüzde 0.2 geriledi. Dün yüzde 5 düşüşle 20 ayın dip seviyesine inen Japonya'nın Nikkei endeksi kayıplarını bugün de sürdürdü.

DÖVİZ

Dolar ABD'de bazı devlet hizmetlerinin ödeneksizlikten durması ve Beyaz Saray ile Fed arasında gerilim gibi bir dizi unsurdan dolayı değer kaybetti.

ABD ve dünya ekonomisinin ivme kaybettiğine yönelik endişeler ABD'nin 10 yıl vadeli devlet tahvili getirilerinin ay başından bu yana 25 baz puana yakın gerilemesine yol açtı.

Getirilerdeki düşüş doların çekiciliğini azaltarak satış baskısı yaratıyor.

Riskten kaçınan yatırımcıların güvenli liman olarak gördükleri Japon yeni gibi para birimlerine yönelmesi doların zorlanmasına neden oluyor. Hafta başında yen karşısında Ağustos sonundan bu yana en düşük seviyeyi gören dolar, bugün yüzde 0.1 artıda 110.43
yenden işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)