E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar toparlanamıyor---

Küresel piyasalar toparlanamıyor

Küresel piyasalar toparlanamıyor
05 Temmuz 2018 - 08:44 borsagundem.com

ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı hisse piyasalarını baskı altında tutuyor

Asya borsaları, ABD'nin yarın Çin'den ithal bazı ürünlerden almaya başlayacağı gümrük vergisi öncesinde endişe verici belirsizliğin etkisiyle zayıf seyir izlerken; başlıca para birimleri ilk işlemlerde sınırlı hareket etti.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi ilk işlemlerde yüzde 0.1 geriledi. Endeks bu hafta yüzde 1.6 düşüş kaydetti. ABD piyasaları dün Bağımsızlık Günü tatili dolayısıyla kapalıyken; yükselen ABD hisse senedi vadeli işlemleri ise Wall Street'te günün ilerleyen saatlerinde güçlü bir açılışa işaret etti.
Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.15, Güney Kore'nin KOSPI endeksi yüzde 0.2, Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0.2 ve Şanghay Composite yüzde 0.1 geriledi.
ABD Çin'den ithal 34 milyar dolar tutarında üründen Cuma gününden itibaren gümrük vergisi almaya başlayacağını açıklamış; Beijing de buna misilleme yapma sözü vermişti. 

DÖVİZ

Başlıca para birimleri ABD'nin Cuma günü Çin'den ithal bazı ürünlerden almaya başlayacağı gümrük vergisi öncesinde baskı altında kalırken; yuan, merkez bankasının son dönemdeki düşüşü yatıştırma çabaları sonrası yatay seyir izliyor.
Euro Avrupa'daki ekonomik yavaşlama ve siyasi istikrarsızlık endişelerine rağmen son birkaç haftada 1.15 dolara yakın seviyede destek bulduktan sonra hafif değişim göstererek 1.1662 dolarda.
Dolar yen karşısında Salı günü gördüğü altı haftanın zirvesi olan 111.14 seviyesinden geriledikten sonra 110.38'de işlem görüyor.
Yuan Salı günü 6.7344'e kadar gerileyerek 11 ayın dip seviyesini gördükten sonra merkez bankası başkanı Yi Gang'ın piyasaları yatıştırıcı açıklamaları sonrasında 6.6478'de bulunuyor. Dolar endeksi dün bir haftadan uzun sürenin dip seviyesi olan 94.397'ye geriledikten sonra 94.511 seviyesinde bulunuyor. 

PETROL

Petrol fiyatları, ABD Başkanı Donald Trump'ın OPEC'in ham petrol fiyatlarını düşürmesini talep eden sert bir açıklama yapmasının ardından geriledi. Brent petrolünün varil fiyatı yüzde 0.7 düşüşle 77.68 dolara geriledi. Trump Twitter'da yaptığı açıklamada, OPEC'i petrol fiyatlarını yükseltmekle suçladı.

ALTIN

Altın fiyatları dün bir haftanın zirvesini gördükten sonra, doların gerilediği bir ortamda dar aralıkta seyrederken, piyasalar TSİ 2100'da yayınlanacak Fed'in son toplantı tutanaklarını bekliyorlar.
Altının spot piyasadaki ons fiyatı 1,255.59 dolar ile yatay seyrediyor. Fed 12-13 Haziran tarihlerinde yaptığı toplantısında beklendiği gibi politika faizini 25 baz puan yükseltmiş ve 2007-2009 krizinden bu yana uyguladığı ekonomiye güçlü destek politikasında yeni bir döneme girildiğine işaret etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)