E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar Trump ihtimali ile çakıldı!---

Küresel piyasalar Trump ihtimali ile çakıldı!

Küresel piyasalar Trump ihtimali ile çakıldı!
09 Kasım 2016 - 07:17 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, ilk seçim sonuçlarına göre Trump'ın Clinton'ın önünde gitmesi ile birlikte sert düştü

ABD endeks vadeli kontratları ve Meksika pesosu, tarderların Amerikan başkanlık seçimlerinin ilk sonuçlarını değerlendirmeleri ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın Florida ve Ohio gibi kilit eyaletlerde önde gitmesinin etkisiyle sert düşerken, ABD Hazine tahvilleri değer kazandı.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 2.9 düşerken, Asya hisse senetleri ve İngiltere hisse senedi endeks vadeli kontratları geriledi. ABD seçimleri için yatırımcı beklentilerinin barometresi olarak nitelenen Meksika pesosu dolar karşısında yüzde 7.8 düşerken, güvenliliman alımları yen ve altının yüzde 2'nin üzerinde değer kazanmasına neden oldu. ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi sekiz baz puan düşerek iki haftanın en düşük seviyesine indi.

Sydney'de AMP Capital Investors Ltd. dinamikpiyasalar başkanı Nader Naeimi, "Durum oldukça sıkıntılı," dedi ve "Trump'a doğru hafif bir hareket, piyasaların çok hızlı hareket etmesine neden oldu. İhtimallerdeki hafif değişiklik piyasa hareketlerinin daha büyük çaplı hareket etmesine neden oluyor ve bu durum daha fazla hareketin olabileceği anlamına geliyor. Durum belli değil. Gün sonuna kadar da kimin kazandığını bilemeyeceğimizi düşünüyorum" şeklinde görüş bildirdi.

Seçim öncesi anketlerin çoğu Demokrat aday Hillary Clinton'ın Cumhuriyeteçi rakibi Donald Trump'ın önünde gittiğini gösteriyordu ve televizyonlarda sonuçları açıklanan ilk dört eyalet tahminlerle paralel çıktı. Seçim kampanyaları sırasında ABD halkı, göç, dış ticaret ve ülkenin dünyadaki rolü konusunda bölündü.

Florham Park, New Jersey'de Stifel, Nicolaus & Co. para yöneteicisi Chad Morganlander, "Trump anketlerin gösterdiğinden daha fazlasını alıyor," dedi ve "Uzun bir gece olacak ve yatırımcılar önümüzdeki birkaç saatte önemli piyasa istikrarsızlığına hazır olmalı" şeklinde konuştu.

Piyasa hareketleri şöyle:

*S&P 500 yüzde 2.8 aşağıda.

*MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.8 kadar yükseldikten sonra yüzde 0.9 düştü.

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi yüzde 0.2 düştü.

*Meksika pesosu yüzde 6.3 düştü.

*Japon yeni yüzde 2.6 değer kazandı.

*Altın yüzde 2.4 yükseldi.

*Ham petrol yüzde 2.9 geriledi.

*10 yıl vadeli ABD Hazine tahvillerinin faizi dokuz puan düşerek yüzde 1.76'ya indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)