E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar Trump'ın sözleriyle yön buluyor---

Küresel piyasalar Trump'ın sözleriyle yön buluyor

Küresel piyasalar Trump'ın sözleriyle yön buluyor
13 Nisan 2018 - 09:06 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump'ın Suriye'ye ilişkin Twitter'dan yaptığı açıklamalar piyasaları etkiliyor

Küresel hisse senedi piyasaları ABD başkanı Donald Trump'ın Suriye'ye kısa süre içinde füze saldırısı düzenleme olasılığını azaltan açıklamasının ardından, güçlü bilanço sonuçlarına dönük beklentilerin ön plana çıkmasıyla üç haftanın zirvesine yükseldi.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi yüzde 0.07, Japonya'nın Nikkei endeksi  yüzde 0.5 yükseldi.
Dünya borsalarını izleyen MSCI endeksi dün üç haftanın zirvesini gördükten sonra bugün yüzde 0.1 yükseldi.
S&P 500 endeksi BlackRock'ın güçlü çeyrek bilançosunun, gene olarak şirket bilançolarına ilişkin iyimserliği canlandırmasının ardından bankacılık hisselerinde yüzde 1.83'lük kazanım öncülüğünde yüzde 0.83 yükseldi.
JP Morgan Chase&Co , Citigroup Inc ve Wells Fargo&Co'dan gelen bilançolarla bilanço dönemi başlamış oldu.
Ayrıca Trump'ın dün Twitter mesajında, Suriye'ye saldırının kısa zamanda olmayacağı şeklinde algılanan açıklaması da endişeleri yatıştırarak piyasalara olumlu yansıdı. Ancak yatırımcılar bu askeri eylemin Washington ve Moskova arasında daha büyük bir çatışmaya yol açabileceğinden endişe ediyorlar.
Ayrıca Trump ticari danışmanlarından geçen yıl çekilme kararı aldığı Trans-Pasifik Ortaklığı'na (TPP) yeniden katılmayı değerlendirmesini isteyerek fikir değiştirmiş oldu.

DÖVİZ

Dolar yatırımcıların artan risk iştahının hisse senedi piyasalarını ve ABD tahvil getirilerini önemli ölçüde yükseltmesiyle yen karşısında bir buçuk ayın zirvesine yaklaştı.
Dolar yen karşısında dün yüzde 0.5 yükseldikten sonra bugün 107.385 ile yatay seyrediyor. Dolar 107.490 seviyesinin üzerine çıkarsa Şubat sonundan bu yana en yüksek seviyesini görmüş olacak.
Wall Street güçlü bilanço beklentisiyle ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'ye yönelik bir
askeri saldırının hemen olmayabileceği açıklamasının ardından jeopolitik endişelerinin azalmasıyla yükseldi.Wall Street'in yükselmesiyle de hisse senedi piyasası artış kaydetti. Dolar, ABD-Çin ticaretindeki gerginlikler ve ABD'nin Suriye'ye bir füze saldırısı düzenleme olasılığının finansal piyasaları sarsmasıyla haftanın başlarında güvenli liman olarak algılanan yen karşısında değer kaybetmişti.
ABD'nin 10 yıllık hazine tahvil getirileri 5 baz puan artışla Mart sonundan bu yana en yüksek seviyeye yükselirken, dolar artan ABD hazine tahvil getirilerinden destek buldu. Dolar endeksi <.DXY> dün yüzde 0.2 yükselerek ard arda dört günlük düşüşüne ara vermesinin ardından bugün yükselerek 89.778'de bulunuyor.

PETROL

Petrol fiyatları Trump'ın Suriye'ye kısa süre içinde füze saldırısı düzenleme olasılığını azaltan açıklamalarının ardından geriledi ancak hala sekiz aydan uzun sürenin en büyük haftalık kazanımını kaydetmeye hazırlanıyor.
Brent petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı yüzde 0.3 düşüşle varil başına 71.78 dolara geriledi ancak haftalık yaklaşık yüzde 7 artıda bulunuyor.

ALTIN

Altın Suriye'deki gerilimlerin desteğiyle yükseldi ve ikinci haftada da hafif kazanım kaydetmeye hazırlanıyor. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0.4 artışla 1,339.71 dolara yükseldi ve yüzde 0.5 haftalık kazanım ortaya çıkıyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)