E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar ülke tahvillerinden destek buluyor---

Küresel piyasalar ülke tahvillerinden destek buluyor

Küresel piyasalar ülke tahvillerinden destek buluyor
09 Ağustos 2016 - 14:17 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, küresel tahvillerdeki yükselişten destek buluyor

Tüm dünyada tahviller, merkez bankalarının büyümeyi desteklemeye yönelik taahhütleri ve düşük enflasyon görünümü ile birlikte değer kazanırken, emtia grubu düştü. Sterlin, İngiltere Merkez Bankası'nın İngiltere'nin Avrupa Briliği'nden ayrılmasının (Brexit) olumsuz etkilerini gidermek için tahvil alımlarına yeniden başlaması ile birlikte düşüşünü beşinci güne taşıdı.

İngiltere ve ispanya'da gösterge 10 yıl vadeli tahvillerin faizleri tüm zamanların en düşük seviyesine indi ve Çin'in aynı vadeli tahvillerinin getirisi en az yedi yılın en düşüğünü gördü. Tahvil faizleri Hindistan'da da, merkez bankası toplantısının ardından geriledi. Sterlin, İngiltere Merkez Bankası politika yapıcısı Ian McCafferty'nin muhtemelen daha fazla gevşemenin gerekebileceğimi söylemesinin ardından dört haftanın en düşüğüne inerken, bakır 12 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesini gördü. Avrupa hisse senetleri beklenenden daha iyi çıkan sonuçlara bağlı olarak yükseldi.

Merkez bankalarının enflasyonu ve büyümeyi desteklemek için parasal genişlemeyi artırmaları ve faizleri düşürmeleri ile birlikte, tahvillere talep gelirken, finans piyasalarında volatilite azalıyor. İngiltere Merkez Bankası Pazartesi günü tahvil alımlarına yeniden başladı ve Hindistan Merkez Bankası Başkanı Raghuram Rajan, politika duruşunun genişlemeci olarak devam ettiğini belirtti ve analistler Yeni Zelanda Merkez Bankası'nın bu haftaki toplantıda faiz indirimine gitmesini bekliyorlar. Destekleyici para politikaları ayrıca, Band of America Merrill Lynch'in Risk Endeksi Ocak ayı başından bu yana en düşük seviyesine indi.

Utrecht, Hollanda'da Rabobank International stratejisti Philip Marey, "ABD Hazine tahvilleri için güçlü talep var ve bu durum Fed'in uzun vadeli faizleri kayda değer bir şekilde yükseltmesini zorlaştırıyor," dedi ve "Diğer merkez bankalarının parasal gevşemeye gitmesi, ABD Hazine tahvilleri dahil güvenli varlıkların darlığının artması anlamına geliyor. Bu durum faizlerde yukarı potansiyeli sınırlayacak" şeklinde görüş bildirdi.

Küresel gösterge tahvil olan 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvillerinin faizi iki baz puan düşerek, Londra saati ile 10:48'de yüzde 1.58'e indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)