E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar uzlaşma umuduyla yükseldi---

Küresel piyasalar uzlaşma umuduyla yükseldi

Küresel piyasalar uzlaşma umuduyla yükseldi
13 Eylül 2018 - 08:14 borsagundem.com

ABD-Çin arasındaki ticaret savaşında uzlaşma olabileceği beklentisi hisse piyasalarına alım getirdi

Asya hisse senedi piyasaları Trump yönetiminin yeni ticaret görüşmeleri için Çin'e yardım eli uzattığı haberlerinin dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki gümrük vergisi tartışmasında bir anlaşmaya varılabileceği umutlarını artırmasıyla toparlandı.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi dün 14 ayın dip seviyesini gördükten sonra yüzde 0.6 yükseldi.
Çin hisseleri ticaret gerilimlerinin azalacağı umutlarıyla yüzde 1.2 yükseldi ancak
bu yükseliş uzun sürmedi ve endeks kazanımlarını azaltarak yalnızca yüzde 0.1 artıda bulunuyor.
Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.9 yükseldi.
ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in önderliğindeki üst düzey ABD yetkilileri son günlerde yeni bir ikili ticaret toplantısı düzenlemek üzere başbakan yardımcısı Liu He dahil olmak üzere Çinli mevkidaşlarına bir davetiye gönderdi.
Bu gelişme yaşanırken bir yandan da ABD'de 85'ten fazla sektör grubu, Trump'ın bu kadar büyüyeceği tahmin edilmeyen ticaret savaşına karşı şimdiye kadar yürüttükleri mücadele kapsamında bir koalisyon kurdular. 

DÖVİZ

Dolar Washington'un Beijing ile yeni ticaret görüşmeleri yapmak istediği haberinin dolara olan güvenli liman talebini azaltmasıyla baskı altında kalırken, yuan kazanımlarını korudu. Euro ve sterlin Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası'nın(BOE) günün ilerleyen saatlerinde açıklayacağı politika faiz kararları öncesinde güçlü seyir izliyor. ECB ve BOE'nin faiz oranlarını sabit tutması bekleniyor. Dolar endeksi dün yüzde 0.5 geriledikten sonra hafif değişimle 94.381'de bulunuyor. Yuan ABD-Çin ticaret geriliminde umutların yeniden canlanmasıyla dolar karşısında yüzde 0.6 artışla 6.8345'e yükseldi.

PETROL

Petrol fiyatları ekonomik endişelerin yakıt talep büyümesine ilişkin şüpheleri artırmasıyla dünkü güçlü kazanımlarının bir kısmını geri vererek düşüş kaydetti. Brent ham petrolünün varil fiyatı yüzde 0.5 düşüşle 79.33 dolara geriledi. 

ALTIN

Altın fiyatları ABD ile Çin'in yeni ticaret görüşmeleri yapacağı umutlarının doları baskılamasıyla dün gördüğü bir haftadan uzun sürenin zirvesine yakın seyrediyor. Altının spot piyasadaki ons fiyatı dün 1,208.48 dolar ile 31 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra bugün 1,205.16 dolarda bulunuyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)