E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar yükselişe geçti---

Küresel piyasalar yükselişe geçti

Küresel piyasalar yükselişe geçti
11 Nisan 2018 - 09:22 borsagundem.com

ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşlarında yumuşamanın yaşanabileceği beklentisi hisse piyasalarına pozitif yansıdı

Asya borsaları seansın ilk saatlerinde ABD ile Çin'in uluslararası ticaret kaynaklı anlaşmazlığında gerilimin yatıştığı beklentisiyle yükseldikten sonra yatırımcıların tekrar iki ülkenin birbirlerine karşı ne adımlar atabileceğine odaklanmalarıyla kazanımlarını kısmen geri verdi.

Asya ve ardından ABD borsaları dün, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping'in ABD ile olan dış ticaret gerilimi hakkında ılımlı açıklamalar yapmasının ardından güçlü yükselmişti. Xi'nin Çin ekonomisini dışarıya daha da açma ve aralarından otomobillerin de bulunduğu ürünlerden gümrük vergisini düşürmeyi de içeren açıklamaları Asya borsalarını dün yüzde 1.2, ABD borsalarını ise yüzde 2'ye yakın yukarı taşıdı.

Ancak Asya borsaları iki ülkenin ticaret politikası kaynaklı sorunların üstesinden gelmeden önce yeni misillemelerin gelebileceği endişesiyle bugün seans içindeki kazanımlarını kısmen geri verdi.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksini bugün de yüzde 0.2 artıda bulunuyor.

DÖVİZ

Euro, art arda dördüncü seansta da değer kazanarak yüzde 0.1 artıda 1.2358 dolardan işlem
görüyor.
Avrupa Merkez Bankası yetkililerinden Ewald Nowotny dün Reuters ile söyleşisinde tahvil alım programının yıl sonuna kadar bitirilmesi gerektiğini ifade etikten sonra iki haftanın zirvesi olan 1.2378 doları gören euro, bugün de o seviyeye yakın seyrediyor. Dolar endeksi ise Çin cumhurbaşkanının dün bazı ürünlerde gümrük vergisini düşürmeye söz vermesinin ardından gördüğü yaklaşık iki haftanın en düşük seviyesi olan 89.544'e yakın bir seviye olan 89.588'de bulunuyor.

PETROL

Petrol fiyatları Ortadoğu'daki gerilimin artmasıyla birlikte dün 2014 yılından bu yana gördüğü en yüksek seviyelerden geriledi. ABD'de artan petrol stokları ve petrol üretimi fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı yarattı.
Brent petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı dün yüzde 3'ün üzerinde yükselerek 2014 sonlarından bu yana en yükseek seviye olan 71.34 doları gördükten sonra bugün yüzde 0.4 ekside bulunuyor.
ABD ve müttefik bazı ülkeler, hafta sonunda Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a yakın güçlerin Duma kentine yaptığı ve bir yardım kuruluşunun kimyasal silah kullanıldığını açıkladığı saldırının ardından Esad'a bağlı güçlere hava saldırısı düzenlemeyi değerlendiriyorlar. 

ALTIN

Altın fiyatları dolar endeksinin iki haftanın en düşük seviyelerinde yatay seyir izlemesi ve jeopolitik endişelerle bir haftanın en yüksek seviyelerine yakın seyrediyor. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0.1 artıda 1,340.64 dolarda bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)