E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar yükselişle kapandı---

Küresel piyasalar yükselişle kapandı

Küresel piyasalar yükselişle kapandı
06 Nisan 2018 - 09:22 borsagundem.com

ABD-Çin ticaret savaşı gerilimi bu hafta piyasalara dalgalı seyir izlettirdi

ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin'e ek gümrük vergileri getirmeyi önererek ticaret gerilimlerini artırması ve canlanan yatırımcı risk iştahını azaltmasıyla ABD borsası vadeli işlemleri gerilerken, yen dolar karşısında yükseldi. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.25 geriledi. Endeks ABD-Çin ticaret geriliminin artıp azalmasıyla hafta boyunca dalgalı seyir
izledi.

Avustralya borsası yüzde 0.35, Güney Kore'nin KOSPI endeksi yüzde 0.3 geriledi. Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.15 düşüş kaydetti. S&P 500 endeksi vadeli işlemleri yüzde 1.2 gerileyerek Wall Street'in ekside açılmasına işaret etti.

Dow Jones endeksi ve S&P 500 endeksi ABD ve Çin arasında artan ticari gerilime ilişkin yatırımcıların endişelerinin azalarak ilerdeki bilançolara odaklanmalarıyla ard arda üçüncü günde de yükselerek yaklaşık bir ayın en uzun kazanım dizisini kaydettiler. Trump'ın ticaret yetkililerine, Çin'e 100 milyar dolarlık ek gümrük vergisi vermesini getirmeyi değerlendirmesi talimatı vererek dünyanın iki ekonomik süper gücü arasındaki ticaret anlaşmazlığını körüklemesi sonucu ticaret gerilimleri yeniden gündeme geldi.

DÖVİZ

Dolar Trump'ın ticaret yetkililerine, Çin'e 100 milyar dolarlık ek gümrük vergisi vermesini getirmeyi değerlendirmesi talimatı vermesinin ardından yen karşısında geriledi. ABD-Çin arasındaki ticari gerilim, küresel ticaret ve ekonomik büyüme üzerindeki etkisiyle ilgili endişeleri artırdı ve finansal piyasalar bu konudaki tüm yeni gelişmelere karşı duyarlı kalmaya devam ediyor.
Trump yaptığı açıklamada, bu ek gümrük vergilerinin "Çin'in daha önceki ABD ticaret önlemlerine karşı haksız misillemesinin ışığında" düşündüldüğünü söyledi. Dolar yen karşısında dün ABD hisselerindeki toparlanmanın desteğiyle 107.49 ile bir ayın zirvesini gördükten sonra bugün yüzde 0.2 düşüşle 107.15'e geriledi. İşlemciler Çin-ABD yanında ticaret meselesinin yanı sıra günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak ABD tarımdışı istihdam verisi ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı
açıklamalarda ipuçları arayacaklar.

PETROL

Petrol fiyatları ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin'e yeni gümrük vergileri getirme önerisinin
dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki ticaret savaşı endişelerini yeniden artırmasının
ardından geriledi.
Brent ham petrolünün vadeli fiyati yüzde 0.5 düşüşle varil başına 68.01 dolara geriledi.

ALTIN

Altın fiyatları Trump'ın Çin'e yeni gümrük vergileri getirme önerisinin ticaret savaşı endişelerini yeniden artırmasıyla yükseldi. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0.3 artışla 1,330.18 dolara yükseldi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet tvc06 Nisan 2018 09:55

    Tayyip Erdogana mektup yazın da o dur desin, onun sözü geçer, asrın lideri ne de olsa : )))

  • Can06 Nisan 2018 09:30

    Çin ve Amerika ticaret savaşı piyasaları fazlasıyla geriyor gibi. Birilerinin bu ülkelere dur demesi lazım yoksa bu iş iyiye gitmeyecek. Büyük dünya krizine dönebilir ve sonuçları baya kötü olur