E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar yükselişte---

Küresel piyasalar yükselişte

Küresel piyasalar yükselişte
10 Temmuz 2018 - 08:47 borsagundem.com

Asyalı şirketlerin karlılıklarının yüksek olacağı beklentisi piyasalara alım getirdi

Asya borsaları şirket bilançolarının beklentilerin üzerinde geleceğine ilişkin umutların Wall Street'i desteklemesiyle üçüncü günde de yükselirken; sterlin, İngiltere'de Brexit ve Dışişleri bakanlarının istifa etmesiyle değer kaybına karşı koymaya çalışıyor.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi dün yüzde 1.3 yükseldikten sonra bugün ilk işlemlerde yüzde 0.4 artıda.
Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 1 ve Güney Kore'nin KOSPI endeksi yüzde 0.5 yükselirken, S&P 500 endeksinin vadeli işlemleri yüzde 0.2 artış kaydetti.
Şanghay lokomotif hisselerinin dün yüzde 2.8 yükselerek Ağustos 2016'dan bu yana en büyük günlük artışını kaydettikten sonra bugün yüzde 0.2 gerilemesiyle Çin hisseleri hafif zayıf seyir izledi.
Ancak Dow Jones ve S&P 500 endeksi haftanın ilerleyen günlerinde açıklanacak bilançolar öncesinde bankacılık hisselerinin yükselmesiyle bir aydan uzun süreinin en büyük kazanımını kaydetti.
Dow Jones yüzde 1.31 yükselirken, S&P 500 ve Nasdaq yüzde 0.88 yükseldi.

DÖVİZ

Sterlin İngiltere'de Avrupa Birliği'ne karşı olan Brexit ve Dışişleri bakanlarının istifa etmesinin "zorlu Brexit" konusundaki endişeleri artırmasıyla zayıf seyir izlerken; yen, yatırımcıların riskli varlıklar almalarıyla dolar karşısında geriledi. Sterlin İngiltere Başbakan Theresa May'in kabinesinden Brexit Bakanı David Davis ve Dışişleri bakanı Boris Johnson'ın, May'in Avrupa Birliği ile yakın ticaret ilişkilerini sürdürme planlarını protesto ederek istifa etmesinin ardından 1.3189 dolara kadar geriledikten sonra 1.3248 dolarda bulunuyor.
Birkaç muhafazakar milletvekilinin, Johnson ve Davis'in istifa etmesine rağmen May'e karşı üvensizlik oylaması beklemediklerini belirtmesinden sonra sterlin bir miktar toparlandı. Öte yandan doların başlıca para birimleri karşısındaki seyrini izleyen endeks dün 93.711 ile Haziran ortasından bu yana en düşük seviyeye geriledikten sonra 94.098 seviyesinde bulunuyor.
Dolar, sıkı bir istihdam piyasasına rağmen ABD'de Cuma günü yayımlanan veriye göre ücret artışlarının beklentilerin altında kalmasının ardından ivme kaybetti.

PETROL

Petrol fiyatları olası arz sıkıntısına ilişkin artan endişelerle yükselirken; Brent ham petrolü Norveç'te yüzlerce petrol işçisinin günün ilerleyen saatlerinde grev yapmaya başlayacak olmasıyla yükselişe öncülük etti. Brent petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı yüzde 0.4 artışla 78.39 dolara yükseldi.
ABD hafif petrolü yüzde 0.2 artışla 74.02 dolara yükseldi.

ALTIN

Altın fiyatları dün iki haftanın zirvesini gördükten sonra, Brexit konusundaki siyasi belirsizlik ve doların yatay seyir izlemesiyle yükselişte. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0.2 artışla 1,259.30 dolara yükseldi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)