E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar zayıf seyretti---

Küresel piyasalar zayıf seyretti

Küresel piyasalar zayıf seyretti
06 Şubat 2019 - 08:21 borsagundem.com

Asya borsaları, ABD Başkanı Donald Trump'ın Birliğin Durumu konuşmasında piyasalara yeni bir katalizör vermemesinin ardından zayıf seyir izledi

Avustralya doları Merkez Bankası'nın olası faiz indirimine açık kapı bırakmasının ardından geriledi.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi  Çin ve bölgedeki birçok piyasanın yeni ay yılı tatili nedeniyle kapalı olmasıyla sınırlı değişim gösterdi. Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.3 yükselirken, S&P 500 endeksinin vadeli işlemleri hafif artış kaydetti.

Avustralya Merkez Bankası(RBA) Başkanı Philip Lowe'nin RBA'nın ekonomik görünüm konusunda iyimser kalmaya devam ettiğini, ancak işsizliğin artması ve enflasyonun çok düşük kalması durumunda faizlerin düşürülebileceğini söylemesinin ardından, Avustralya doları yüzde 1'den fazla düşüşle bir haftanın dip seviyesi olan 0.7153'e geriledi.

DÖVİZ

Dolar, Trump'ın Birliğin Durumu konuşmasına hafif tepki vererek başlıca para birimleri karşısında yatay seyrediyor. Trump konuşmasında ticaret ve bütçe konularına değindi ancak yatırımcıları pek şaşırtmadı.

Trump gelecek yıl için önceliklerini vurguladığı konuşmasında, yasadışı göçün aciliyet arz eden bir ulusal kriz olduğunu belirterek, sınır duvarı örme yönündeki sözünü tekrarladı.

Trump ayrıca, Çin ile yapılacak herhangi bir ticari anlaşmanın "haksız ticaret uygulamalarını sonlandırmak, kronik ticaret açığını azaltmak ve Amerikan işletmelerini korumak için gerçek, yapısal değişiklik içermesi gerektiğini" belirtti. Dolar endeksi yaklaşık iki haftanın zirvesi olan 96.135'i gördükten sonra hafif değişim göstererek 96.072'de bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)