E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar zirve yaptı---

Küresel piyasalar zirve yaptı

Küresel piyasalar zirve yaptı
13 Şubat 2019 - 08:22 borsagundem.com

Asya borsaları ABD ile Çin'in aralarındaki ticaret gerilimini giderecek bir uzlaşıya varacaklarına yönelik beklentilerin etkisiyle kazanımlarını artırarak dört aydan uzun bir sürenin zirvesine çıktı

ABD Başkanı Donald Trump, dünkü açıklamasında Çin ile anlaşmaya yaklaşmaları halinde
daha önce 1 Mart olarak açıkladığı Çin'den ithal ürünlere gümrük vergilerinin yükseltileceği tarihi esnetebileceğini belirtti.

ABD'li ve Çin'li yetkililer de yedi aydır süregelen gerilimi gidermek üzere bu hafta yapılan görüşme turunda ilerleme sağlayacaklarına yönelik açıklamalarda bulundular. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.5 yükselerek Ekim başından bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 1.3 yükselerek sekiz haftanın zirvesini gördü.

Çin'de Shanghai bileşik endeksi ve 300 büyük şirketi izleyen endeksi yüzde 0.4 ve yüzde 0.6 yükseldi.
Asya borsaları ABD-Çin ticaret ilişkilerinin iyileşeceği ve kamu hizmetlerinin yine durmasına yol açacak ödenek anlaşmazlığında mutabakata varılacağı beklentisiyle yüzde 1.5'e yakın kazanımla kapanan Wall Street'i izledi.

DÖVİZ

Dolar ABD ile Çin arasındaki ticaret müzakerelerinde ilerleme sağlanacağı beklentisiyle risk iştahı artan yatırımcıların euro ve Asya ülkeleri para birimlerine yönelmesi sonucu değer yitirdi.

Euro dünkü yükselişin ardından bugün de yüzde 0.1 değer kazanarak 1.1337 dolara çıktı. Bazı analistler dün önemli bir destek seviyesinden dönen euronun kazanımlarını artırabileceğini belirtti. Dün yüzde 0.35 gerileyen dolar endeksi bugün 96.65 ile ABD piyasaları kapanışına kıyasla hafif aşağıda bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)