E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda ABD-Rusya gerginliği---

Küresel piyasalarda ABD-Rusya gerginliği

Küresel piyasalarda ABD-Rusya gerginliği
12 Nisan 2018 - 09:11 borsagundem.com

ABD ve Rusya'nın Suriye'de karşı karşıya gelecek olması piyasalarda satışlara neden oldu

Asya borsaları ABD'nin Suriye'ye yakında askeri eylem olasılığının yatırımcıları sarsması ve petrol fiyatlarını arz ile ilgili kaygılarla 2014 yılının sonundan bu yana en üst seviyelere taşımasıyla baskı altında kaldı.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi yüzde 0.3 gerilerken, Japonya'nın Nikkei endeksi hafif düşüş kaydetti.
S&P 500 endeksi yüzde 0.55, Nasdaq Composite ise yüzde 0.36 gerilerken, enerji hisseleri petrol fiyatlarının artmasıyla yüzde 1'den fazla yükseldi. Trump, Twitter'daki mesajında hafta sonunda Suriye'de kimyasal olduğu düşünülen saldırıya ABD'nin vereceği tepki hakkında Rusya'yı uyararak füzelerin "geliyor olacağını" belirtti.
Şam ve Moskova saldırıya ilişkin herhangi bir sorumluluk kabul etmiyorlar.
Trump'ın açıklamaları, yedi yıldır süren Suriye iç savaşında karşıt taraflara destek veren iki dünya gücü arasında Suriye konusunda ilk kez doğrudan çatışma ihtimalini artırdı ve bu da Suudi Arabistan ve İran arasındaki gerilimi tırmandırdı.

DÖVİZ

Dolar yen karşısında yükseldi ancak Batı'nın Suriye'ye yönelik olası askeri eylemi konusundaki endişelerin güvenli liman varlığı yene destek vermesiyle kazanımları sınırlandı. Dolar yen karşısında dün yüzde 0.4 geriledikten sonra yüzde 0.1 artışla 106.91'e yükseldi.
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in geçtiğimiz haftalarda küresel finans piyasalarını sarsan ABD-Çin ticaret savaşında endişeleri yatıştırmasının ardından dolar yen karşısında 107.400'e kadar yükselmişti. Dolar, dikkatlerin Orta Doğu'da daha geniş bir askeri çatışma olasılığına yönelmesiyle yen
karşısında ivme kaybetti.
Trump'ın Twitter'daki mesajında hafta sonunda Suriye'de kimyasal olduğu düşünülen saldırıya ABD'nin vereceği tepki hakkında Rusya'yı uyararak füzelerin "geliyor olacağını" belirtmesinin ardından gerilim arttı.
Dikkatlerin Suriye'de olmasıyla dolar Fed'in dün akşam yayınladığı toplantı tutanaklarından çok fazla destek almadı. Tutanaklara göre Fed'in tüm yetkilileri, Mart'taki toplantıda ABD ekonomisinin daha da güçleneceğini ve enflasyonun önümüzdeki aylarda artacağını öngördüler. Dolar endeksi 89.355 ile 2 haftanın dip seviyesine geriledikten sonra 89.536 ile yatay seyrediyor.

PETROL

Petrol piyasaları Suriye'de askeri gerilimin tırmanacağına ilişkin endişelerle güçlü kaldı ancak fiyatlar artan Amerikan arzlarının baskılamasıyla dün gördüğü 2014 sonlarından bu yana en yüksek seviyelerin biraz altında kaldı.
İşlemciler, ABD ile Çin arasında devam eden ticaret anlaşmazlığının piyasaları da endişelendirmeye devam ettiğini belirtti. Brent petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı yüzde 0.3 artışla varil başına 72.25
dolarda bulunuyor.

ALTIN

Altın Fed'in tüm akşam yayınlanan Mart ayı toplantı tutanaklarının faizlerin daha hızlı artırılacağı beklentilerini kuvvetlendirmesiyle 11 haftanın yüksek seviyelerinden geriledi ancak ABD'nin Suriye'ye olası askeri eylemine yönelik endişeler kayıplarını sınırladı. Altının spot piyasadaki ons fiyatı ard arda dört gün yükseldikten sonra yüzde 0.2 düşüşle 1,350.70 dolara geriledi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)