E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda Apple düşüşü---

Küresel piyasalarda Apple düşüşü

Küresel piyasalarda Apple düşüşü
30 Ocak 2018 - 09:02 borsagundem.com

Küresel piyasalar Apple hisselerindeki satış baskısı ile düşüşe geçti

Asya borsaları, Wall Street'in Apple hisselerindeki satış baskısı nedeniyle düşüş kaydetmesiyle rekor seviyelerden gerilerken; dolar, ABD hazine tahvil getirilerinin dört yılın zirvesine ulaşmasından destek buldu. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi tüm zamanların zirvesine yükseldikten sonra dün yüzde 0.5 geriledi. Avustralya borsası yüzde 0.4, Güney Kore'nin KOSPI endeksi yüzde 0.1 Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.7 geriledi. ABD borsaları rekor seviyelerden gerilerken; Dow Jones endeksi ve S&P 500 endeksi Apple hisselerindeki düşüşün baskısıyla yaklaşık beş ayın en büyük günlük düşüşünü kaydetti. Yüksek seyir izleyen ABD hazine tahvil getirilerinden destek bulan dolar endeksi Cuma günü gördüğü üç yılın dip seviyesi olan 88.438'den toparlandıktan sonra yüzde 0.2 artışla 89.470'de bulunuyor. ABD'nin 10 yıllık hazine tahvil getirileri Avrupa Merkez Bankası yetkilisinin ekonomik görünümün iyileşmesiyle küresel merkez bankalarının ekonomiye verdikleri destekleri azaltacakları beklentilerini artıran açıklamalarının ardından yüzde 2.70'in üzerine çıkarak Nisan 2014'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

DÖVİZ

Dolar, ABD hazine tahvil getirilerindeki yükselişin desteğiyle başlıca para birimleri karşısında son üç yılın dip seviyesinin üzerinde işlem görürken; işlemciler yeni katalizörler için Fed toplantısını bekliyorlar. Dolar endeksi geçen hafta gördüğü Aralık 2014'den bu yana en düşük seviyesi olan 88.43'ten toparlanarak yüzde 0.1 artışla 89.392'ye yükseldi. ABD'nin 10 yıllık hazine tahvil getirileri yüzde 2.727 ile Nisan 2014'den bu yana en yüksek seviyesine ulaşarak doların getiri cazibesini artırdı. Piyasa katılımcılarının dikkati ABD Başkanı Donald Trump'ın günün ilerleyen saatlerinde yapacağı Birliğin Durumu konuşmasına çevrildi. Trump yapacağı konuşmada ABD ihracatına yönelik dünya genelindeki ticaret engellerini azaltma çabalarının yanı sıra, kendisinin önerdiği göç politikası değişikliği konusunu ele alacağını belirtti. Fed'in bugün başlayacak ve iki gün sürecek toplantısında faiz oranlarını değiştirmesi beklenmiyor. Yatırımcılar para politikası görünümüne ilişkin ipuçları için Fed'in ekonomi ve enflasyon değerlendirmesine odaklanacaklar.

PETROL

Petrol fiyatları, artan ABD petrol üretimi ve güçlenen doların ham petrol talebini azaltmasıyla gerilerken; Brent 70 doların altına düştü. Brent ham petrolünün Mart vadeli fiyatı dün yüzde 1.5 düşüşle 69.46 doları gördükten sonra bugün yüzde 0.5 düşüşle varil başına 69.13 dolarda bulunuyor.

ALTIN

Altın doların güçlenmesi ve ABD hazine tahvil getirilerinin yükselmesiyle art arda ikinci günde de gerilerken, işlemciler bu yılki faiz artışlarına ilişkin ipuçları için Fed'in para politikası toplantısını bekliyorlar. Spot altının ons fiyatı dün yüzde 0.7 geriledikten sonra yüzde 0.3 düşüşle 1,335.93 dolarda bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)