E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda yükseliş---

Küresel piyasalarda yükseliş

Küresel piyasalarda yükseliş
28 Ocak 2019 - 08:20 borsagundem.com

Asya borsaları, uzun süredir kapalı olan ABD hükümetinin yeniden açılmasını sağlayacak bir anlaşmanın açıklanmasının ardından Wall Street'in yükselmesiyle, artış kaydetti

ABD hükümetinin uzun süredir kapalı olması yatırımcı güvenini zedelemişti.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.4 yükseldi.

Şanghay Composite yüzde 0.7 artış kaydetti.
Güney Kore'nin KOSPI endeksi yüzde 0.1 yükselirken, Japonya'nın Nikkei endeksi  yüzde 0.3 geriledi. Avustralya finansal piyasaları tatil dolayısıyla bugün kapalı.
Artan baskıyla karşı karşıya kalan ABD Başkanı Donald Trump, Kongre'den sınır duvarı için talep ettiği 5.7 milyar doları almadan Cuma günü Amerikan federal hükümetinin 35 günlük kapanma dönemini geçici olarak sona erdirmeyi kabul etti.
Yatırımcıların Amerikan federal hükümetinin tarihinde gördüğü en uzun süreli kapanma döneminin sona ermesiyle rahatlaması sonucunda Wall Street büyük ölçüde yükseliş kaydetti.

DÖVİZ
Dolar yatırımcıların dikkatlerinin Fed'in bu haftaki para politikası toplantısına çevrilmesiyle başlıca para birimleri karşısında geriledi. İşlemciler, Fed politika yapıcılarının sıkılaştırma döngüsüne ara verilmesinin sinyalini vereceğini öngörüyorlar.
Fed'in Federal Açık Piyasa Komitesi 29 ve 30 Ocak tarihlerinde toplanacak ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın küresel ivmenin zayıflamasıyla ABD ekonomisine yönelik artan riskleri ifade etmesi bekleniyor.
Dolar endeksi Cuma günü yüzde 0.8 geriledikten sonra bugün de düşüş kaydederek 95.74'de bulunuyor.
Uzun süredir kapalı olan ABD hükümetinin yeniden açılmasına ilişkin anlaşma da yatırımcılarına dolara olan güvenli liman talebini azalttı.
Zayıflayan küresel ekonomi ve ABD-Çin ticaret geriliminin olduğu bir ortamda, Fed'in bu yıl ülkede büyümenin zarar görmemesi için faizleri sabit tutması bekleniyor. Vadeli işlem piyasaları 2019 için faiz artırımı fiyatlamıyor.
Yatırımcılar ayrıca ABD ve Çin'in ticaret savaşlarını sona erdirecek uzlaşmaya varıp varamayacaklarını görmek için yarın ve Çarşamba günü üst düzey ABD-Çin ticaret görüşmelerinden haber bekliyorlar.

ABD Başkanı Donald Trump, müzakerelerde kayda değer bir ilerleme olmazsa, Çin mallarına uygulanan gümrük vergilerini artırma tehdidinde bulunmuştu.

Borsa İstanbul yükselişte

 

Endekste alıcılı açılış beklentisi

 

Dolar/TL güne 5.25 seviyesinden başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)