E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda Dow Jones rüzgarı---

Küresel piyasalarda Dow Jones rüzgarı

Küresel piyasalarda Dow Jones rüzgarı
03 Ağustos 2017 - 08:05 borsagundem.com

Apple'ın yüksek kar açıklaması ile birlikte ABD borsaları rekor kırmaya başladı

Asya borsaları, Dow Jones'un 121 yıllık tarihinde ilk kez 22,000 seviyesini aşmasının ardından yatırımcıların kâr realizasyonuna gitmesiyle Güney Kore teknoloji hisselerindeki düşüşün öncülüğünde bugün geriledi. Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi, teknoloji hisselerinin ağırlıkta olduğu Güney Kore Kospi endeksinin yüzde 1.8 gerileyerek Kasım'dan bu yana en sert düşüşünü kaydetmesiyle bugün yüzde 0.9 geriledi. Samsung Electronics geçen hafta Cuma günü Ekim'den bu yana en büyük günlük düşüşünü kaydettikten sonra bu hafta şuana kadar elde ettiği kazanımları kaybetti. SK Hynix yüzde 3.1 geriledi. Hong Kong ve Tayvan hisseleri yüzde 0.5 ve yüzde 0.6, Japonya'nın Nikkei endeksi, yüzde 0.4 geriledi. Dow Jones Sanayi endeksi Apple hisselerindeki yükselişin desteğiyle ilk kez 22,000 seviyesini aştı.

DÖVİZ

Dolar, temel para birimleri karşısında 15 ayın en düşük seviyesinden uzaklaştı ancak Fed'in bu yıl tekrar faiz artırımı olamayacağı şüphelerinden dolayı oynak seyir izliyor. Doların başlıca altı para biriminden oluşan sepet karşısında seyrini izleyen endeks dün 92.548 ile Mayıs 2016'dan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra bugün yaklaşık yüzde 0.1 artışla 92.949'da bulunuyor. Dolar, Washington'u etkileyen siyasi karışıklık ve düşük enflasyon gibi Fed'in para politikasını sıkılaştırmasıyla ilgili belirsizlikleri artıran güçsüz ABD ekonomik verileriyle baskı altında bulunuyor. Euro, dün iki buçuk yılın en yüksek seviyesi olan 1.19105 doları gördükten sonra bugün yüzde 0.1 düşüşle 1.1845 dolarda bulunuyor. Doların politik riskler ve ABD para politikası belirsizliğinin dolayı baskı altında olmasının aksine euro ECB'nin eninde sonunda aşırı gevşek para politikasını daraltması gerekeceği beklentilerinden de destek buluyor.

PETROL

Petrol, ABD piyasasının tekrar kademeli sıkılaşma sinyalleri vermesine rağmen geçen hafta başından bu yana fiyatlarda beri fiyatlardaki yüzde 10'a yakın artışla sonuçlanan yükseliş trendinin güç kaybetmesiyle yönünü aşağı çevirdi. Brent ham petrol vadeli fiyatı yüzde 0.4 gerileyerek varil başına 52.16 dolarda bulunuyor. ABD hafif ham petrol vadeli fiyatı yüzde 0.4 düşüşle varil başına 49.40 dolarda bulunuyor. İşlemciler dar aralıkta seyreden fiyatlara dikkat çekerek ABD'deki güçlü talepten destek bulduğunu ancak Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nden (OPEC) gelen yüksek arzın kazanımları sınırladığını belirtti.

ALTIN

Altın fiyatları, doların Fed'in Eylül'de bilanço daraltmaya başlayacağı beklentileriyle değer kazanmasına paralel olarak bu hafta başında gördüğü yedi haftanın en yüksek seviyesinden uzaklaştı. Spot altının ons fiyatı yüzde 0.3 düşüşle 1,262.40 dolarda bulunuyor. ABD altının Ağustos teslimatı için vadeli fiyatı yüzde 0.8 gerileyerek 1,268.70 dolarda bulunuyor. San Francisco Fed Başkanı Jonh Williams ABD ekonomisinin Fed'in Eylül'de tahvilleri azaltmasıyla yeterince güçlü olacağını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)