E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda geri çekilmeler yaşandı---

Küresel piyasalarda geri çekilmeler yaşandı

Küresel piyasalarda geri çekilmeler yaşandı
11 Ocak 2018 - 08:54 borsagundem.com

ABD'nin korumacı yaklaşımı piyasalarda olumsuz havaya neden oldu

Asya borsalarının 2018'in ilk haftalarındaki yükselişi, ABD yönetiminin korumacı yaklaşımlarının Wall Street'i olumsuz etkilemesiyle ivme kaybederken, ABD tahvilleri Çin'in ABD tahvil alımlarını azaltabileceği spekülasyonlarıyla geriledi. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi ilk işlemlerde yüzde 0.1 düşüşle Salı günü gördüğü 10 yılın zirvesinden geriledi. Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.6 geriledi. Kanada'nın ABD Başkanı Donald Trump'ın Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'ndan çekilme niyetini açıklayacağına giderek daha fazla inandığını belirten Reuters haberinin ardından, Kanada doları ve Meksika pesosu düşerken, 2018'in ilk haftalarında yükselen ABD hisseleri geriledi. ABD Hazine tahvillerinin en büyük yabancı alıcısı olan Çin'in bu tahvillerin alımını yavaşlatabileceğini ya da durdurabileceğini belirten Bloomberg haberinin ardından, ABD tahvil fiyatları geriledi ve 10 yıllık hazine tahvil getirileri 2.597 ile 10 ayın zirvesine yükseldi.

DÖVİZ

Dolar, Çin'in ABD hazine tahvil alımlarını yavaşlatmaya ya da durdurmaya hazır olduğunu belirten haberin ardından yen karşısında yaklaşık sekiz ayın en büyük günlük düşüşünü kaydettikten sonra kayıplarını telafi etti. Haberde Çin'in döviz varlıklarını gözden geçiren yetkililerin ABD Hazine tahvil alımlarını yavaşlatmayı veya durdurmayı önerdiği belirtildi. Haberin ardından ABD'nin 10 yıllık hazine tahvil getirileri 10 ayın zirvesine yükseldi ve dolar işlem platformu EBS'de yen karşısında yaklaşık yüzde 1.1 değer kaybederek geçen Mayıs ayından bu yana en büyük günlük düşüşünü kaydetti. Dolar yen karşısında bugün yüzde 0.1 artışla 111.54'e yükseldi. Yen, Salı günü Japonya Merkez Bankası'nın piyasa işlemlerinde uzun süredir uygulanan Japon devlet tahvilleri alımını azaltmasının ardından bu hafta değer kazandı. Dolar endeksi dün 91.922 seviyesine kadar düştükten sonra bugün yüzde 0.1 artışla 92.386'ya yükseldi.

PETROL

Petrol fiyatları, ABD üretimindeki şaşırtıcı düşüşün ve ham petrol stoklarının azalmasının desteğiyle yaklaşık üç yılın zirvesine yakın seyderken, analistler piyasaların aşırı ısındığı uyarısında bulundu. ABD hafif ham petrolünün en yakın vadeli kontratları varil başına 63.53 dolar seviyesinde bulunuyor, dün gördüğü Aralık 2014'den bu yana en yüksek seviyesi olan 63.67 Dolar seviyesine yakın seyrediyor. Brent petrolü ise varil başına 69.14 dolarda bulunuyor. Petrol piyasaları, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve Rusya öncülüğünde geçen yıl Ocak ayında başlatılan ve bu yıl da sürecek bir üretim kesintisinden destek buluyor.

ALTIN

Dün Eylül ayından bu yana en yüksek seviyeye çıkan altın fiyatları doların düşük seyir izlemesi ve hisse senetlerindeki yükselişin ivme kaybetmesinin yatırımcıları altın alımına yöneltmesiyle ikinci günde de yükselerek dünkü kazanımlarını artırdı. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0.2 artışla 1,318.98 dolara yükseldi.d

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)