E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda hisse tarafı değer kaybetti---

Küresel piyasalarda hisse tarafı değer kaybetti

Küresel piyasalarda hisse tarafı değer kaybetti
16 Şubat 2017 - 08:12 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda, dolar yen karşısında düşerken, hisse senetleri değer kaybetti ve tahviller yükseldi

Küresel hisse senetlerini rekor seviyelere yükselten reflasyon işlemleri, yenin dolar karşısında sıçrama yapması ve ABD Hazine tahvillerinin son beş günde ilk kez değer kazanması ile birlikte, Asya seansında etkisini kaybetti.

Tokyo'da hisse senetleri düşerken, dolar önemli para birimlerinin çoğu karşısında değer yitirdi. Yatırımcılar, MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi'nin Çarşamba günü tarihinin en yüksek seviyesinden kapanmasının ardından, hisse senetlerinin daha ne kadr yükselebileceğini sırguluyor. ABD'de enflasyonun yükseldiğine ilişkin işaretler, Trump yönetiminin destekleyici maliye politikalarına ilişkin planlarının beklendiği bir ortamda, ekonominin daha yüksek faiz oranlarına dayanabileceğine ilişkin beklentileri güçlendirdi. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvillerinin faizi Çarşamba günü yüzde 2.50'yi gördükten sonra geri çekildi.

Küresel hisse senetlerinin toplam değeri, ABD ekonomisinde büyümenin güçleneceği iyimserliği ile, Donald trump'ın başkanlığıa seçilmesinden bu yana 70 trilyon doların üzerinde artış gösterdi. Teknik bir gösterge, MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi'nin aşırı alım bölgesinde olabileceğini işaret ederken, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin (S&P 500) volatilite göstergesi Çarşamba günü Ocak ayından bu yana en hızlı artışını gerçekleştirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)