E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda işlem hacmi düşük---

Küresel piyasalarda işlem hacmi düşük

Küresel piyasalarda işlem hacmi düşük
26 Aralık 2017 - 09:31 borsagundem.com

Küresel piyasalardaki Noel tatili piyasalara sakin seyir getirdi

Noel tatili nedeniyle birçok ülke piyasasının kapalı olması nedeniyle, açık olan piyasalardaki işlem hacimleri de düşük seviyelerde seyretmeye devam ediyor. Japonya'nın Nikkei endeksi Noel tatili dolayısıyla işlem hacimlerinin düştüğü bir ortamda geriledi.

DÖVİZ

Dolar, tatil nedeniyle işlem hacminin düşük kaldığı bir ortamda yatay seyrederken; yılsonu nedeniyle pozisyonların büyük oranda kapatılmasıyla, beklentilerin üzerinde gelen Japonya'nın çekirdek tüketici enflasyonu verisinden de etkilenmedi. Avustralya ve Hong Kong piyasaları dünkü Noel tatilinden sonra bugün de kapalı. Avrupa'da da birçok piyasa bugün kapalı olacak. Euro geçen hafta İspanya'nın Katalonya bölgesindeki seçimleri ayrılıkçıların kazanmasının ardından geriledikten sonra bugün 1.1871 dolarda yatay seyrediyor. Dolar yen karşısında 113.29 ile hemen hemen yatay seyrediyor. Piyasalar Japonya'da tüketici fiyatlarının yıllık bazda yüzde 0.9 artışla art arda 11 aydır arttığını ve hanehalkı harcamalarının da yükseldiğini gösteren verilere sınırlı tepki verdi. Dolar endeksi yüzde 0.1 düşüşle 93.253 dolara geriledi.

PETROL

Petrol fiyatları yatay seyir izlerken; Brent ham petrolü, OPEC ve Rusya öncülüğünde devam arz kesintilerin yaşandığı bir ortamda, yüksek talep görünümümün desteğiyle 2015'in zirvelerine yakın seyrediyor. ABD hafif ham petrol vadeli fiyatı varil başına 58.50 dolarda bulunuyor. Brent ham petrol vadeli fiyatı kapanış değerinden değişim göstermeyerek varil başına 58.50 dolarda bulunurken; 12 Aralık'ta gördüğü Haziran 2015'ten bu yana en yüksek seviyesi olan 65.83 dolara yakın seyrediyor. Brent petrolü 2017 yılının ortasından bu yana yüzde 47 yükseldi. OPEC ve Rusya piyasayı sıkılaştırmak ve fiyatları yükseltmek için üretimi sınırlıyorlar.

ALTIN

Altın fiyatları düşük seyir izleyen doların desteğiyle, işlem hacimlerinin düştüğü piyasalarda üç haftadan uzun sürenin zirvesine yükseldi. Spot altının ons fiyatı 1,279.05 dolar ile 1 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra yüzde 0.3 artışla 1,278.06 dolara yükseldi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)