E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda Kuzey Kore endişesi zayıfladı---

Küresel piyasalarda Kuzey Kore endişesi zayıfladı

Küresel piyasalarda Kuzey Kore endişesi zayıfladı
14 Ağustos 2017 - 07:43 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda Kuzey Kore'ye ilişkin endişeler, hisse senetlerinin yükselmesiyle zayıflıyor

ABD ve Kuzey Kore arasında tırmanan gerginliğe yönelik endişeler, Pazartesi günü Japonya dışı Asya hisse senetlerinin ABD hisse senedi endeks vadelileriyle yükselmesiyle zayıflama sinyali verdi.

ABD'li yetkililerin Kuzey Kore ile yaşanabilecek olası bir nükleer savaş endişelerini yatıştırma çabalarının etkisiyle yen zayıfladı ve altın yükselişine ara verdi.

Güney Kore, Avustralya ve Hong Kong hisseleri yükseldi, Tokyo hisse senetleri ise traderların tatilden dönmesi düştü. Bitcoin, Asya'daki erken işlemlerde yükseldi ve Çarşamba gününe göre yaklaşık yüzde 20 artıda bulunuyor.

Geçtiğimiz hafta piyasaların ABD ve Kuzey Kore gerginliğinin gündeme gelmesi ardından ani bir şekilde çalkalanmasıyla birlikte volatilite göstergeleri yükseldi. Yaklaşık bir hafta önce küresel hisse senetleri, sürdürülebilir küresel toparlanma beklentileriyle tüm zamanların zirvesini görmüştü. ABD'de son gelen enflasyon verilerinin beklentileri karşılayamaması, Fed'in sıkılaştırma temposunu korumasını zorlaştırdı.

Japonya'da Topix Endeksi'nde kayıpların yüzde 1.3'e kadar tırmanmasının ardından gösterge endeks, yerel saat ile 12:54'te yüzde 0.8 ekside seyretti. Güney Kore'de Kospi Endeksi yüzde 0.7 yükseldi. Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.6 yükseldi. Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 1.1 arttı. Shanghai Bileşik Endeksi yüzde 0.4 yükseldi.

S&P 500 Endeks vadeli kontratları yüzde 0.4 yükseldi.

MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi, 7 Ağustos'ta tüm zamanların zirvesini görmesinin ardından geçtiğimiz hafta yüzde 1.6 geriledi.

VIX olarak bilinen CBOE Volatilite Endeksi, geçtiğimiz hafta yüzde 55 arttı.

Yen, dolar karşısında yüzde 0.2 gerileyerek 109.45 seviyesinden işlem gördü. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Cuma günkü ABD TÜFE verisinin ardından yüzde 0.3 gerilemişti. Pazartesi günkü işlemlerde dolar endeksi falza değişiklik göstermedi. Euro, 1.1827 seviyesinden işlem gördü. (Bloomberg)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)