E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda ralli sona erdi---

Küresel piyasalarda ralli sona erdi

Küresel piyasalarda ralli sona erdi
03 Mart 2017 - 08:10 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda, dolar ve hisse senetleri ralli sonrası aşağı yönde hareket etti

Asya hisse senedi yatırımcıları, ABD hisse senetlerinin Fed Başkanı Janet Yellen'ın faiz artırımına giden yolda ağırlığını koymaya hazırlanması ile birlikte geri çekilmesinin ardından, Perşembe günkü kazançlar sonrası geri adım attı. Dolar, Mayıs ayından bu yana en uzun günlük düşüş serisi sonrası zayıfladı.

Japonya'da hisse senetleri, tüketici fiyatlarının Aralık 2015'ten bu yana ilk kez yükselmesine karşın, üç günlük yükselişinin ardından geriledi. Zayıf metal fiyatları Avustralya hisseleri üzerinde baskı oluştururken, Güney Kore hisseleri, Çin'in bu ülkeye turizmi durduracağına ilişkin haberlerin ardından sert düştü. Yen, Fed'in bu ay faiz artırımına gideceğine ilişkin güvenin artması ile birlikte dolar karşısında dört gün üst üste düştükten sonra güç kazandı. ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi son dört günde yükseldikten sonra yatay seyretti ve altın hafifçe geriledi.

Singapur'da Bank of Julius Baer Asya araştırma müdürü Mark Matthews, "Piyasalar kısa vadeli bir aşırı yükselme durumunda," dedi ve "Uzun vadede, faizlerin yukarı yönde hareket etme nedeni ekonominin iyileşmesi ve bu da hisse senetleri için olumlu" şeklinde görüş bildirdi.

Piyasalarda dikkatler Fed Başkanı Janet Yellen'ın bugün Chicago'da yapacağı konuşmaya çevrildi.

Yen dolar karşısında yüzde 0.2 yükselerek Tokyo saati ile 12:48'de 114.16 seviyesine çıktı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)