E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda risk iştahı azaldı---

Küresel piyasalarda risk iştahı azaldı

Küresel piyasalarda risk iştahı azaldı
08 Nisan 2016 - 08:34 borsagundem.com

Küresel piyasalarda kayıplar yükselmeye başladı

Asya borsaları, kayıplarını devam ettirerek son üç haftanın en zayıf seviyelerine gerilerken, yen, dolar karşısında 17 ayın zirvesine yakın seyrediyor. ABD borsaları da ekside kapandı.

Asya borsaları, kayıplarını devam ettirerek son üç haftanın en zayıf seviyelerine gerilerken, Japonya'nın dış ülkelerin yoğun muhalefetinden dolayı yende daha fazla değer kaybı yaratmaması için baskı göreceği beklentileriyle yen, dolar karşısında 17 ayın zirvesi yakınlarında seyretmeye devam etti.
Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.5 düştü ve haftalık kayıplarını yüzde 1.8'e yükseltti.

Japonya Nikkei endeksi seansın erken saatlerindeki kayıplarını kısmen telafi ederek yüzde 0.6 aşağıda seyretti.

Çin'in Shanghai endeksi yüzde 0.9 ve CSI 300 endeksi yüzde 0.8 düştü.
ABD borsaları da dün petrol fiyatlarındaki düşüş ve küresel ekonomik büyümeye dair endişelerden dolayı ekside kapandı. Dow Jones yüzde 0.98 düşüşle 17,541.96 puandan, S&P 500 yüzde 1.2 düşüşle 2,041.91 puandan ve Nasdaq da yüzde 1.47 düşüşle 4,848.37 puandan kapandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)