E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda satış dalgası---

Küresel piyasalarda satış dalgası

Küresel piyasalarda satış dalgası
13 Haziran 2016 - 10:25 borsagundem.com

Asya borsaları kritik merkez bankası toplantıları ve 23 Haziran'da İngiltere'nin AB'de kalıp kalmamaya dair yapacağı referandum öncesinde iki ayın en sert düşüşünü yaşarken, Japon yeni değer kazandı.

Asya borsaları bu hafta gerçekleşecek kritik merkez bankası toplantıları ve 23 Haziran'da İngiltere'nin Avrupa Birliği'nde kalıp kalmamaya dair yapacağı referandum öncesinde yatırımcıların riskli varlıklardan uzaklaşmasıyla iki ayın en sert düşüşünü yaşarken, Japon yeni değer kazandı.

ABD Merkez Bankası, İngiltere Merkez Bankası, İsviçre Merkez Bankası ve Japonya Merkez Bankası'nın bu hafta gerçekleştirecekleri toplantılarda, İngiltere'deki referandum öncesinde para politikalarını değiştirmeleri beklenmiyor.

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 1.6 düşerek 5 Nisan'dan bu yana en büyük düşüşü yaşarken, geçtiğimiz iki seanstaki kayıp oranını yüzde 3.4'e çıkardı. Japon hisseleri de yüzde 3 geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)