E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda temkinli bekleyiş sürüyor---

Küresel piyasalarda temkinli bekleyiş sürüyor

Küresel piyasalarda temkinli bekleyiş sürüyor
08 Kasım 2016 - 08:00 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, ABD'de yeni başkanın belirleneceği seçimlere saatler kala temkinli bir seyir izliyor

Küresel piyasalarda, Amerikalı seçmenlerin başkanlık seçimi için sandık başına gitmeye hazırlanmaları ile birlikte, temkinli bir hava hakim. ABD endeks vadeli kontratlarındaki düşüş, Asya hisse senetleri ve Meksika pesosundaki yükselişle dengeleniyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Demokrat aday Hillary Clinton'ın Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'ın hafifçe önünde gittiğini gösteren anketler ile birlikte, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin (S&P 500) dokuz gün süren düşüş seisini durdurmasının ardından, dün yedi haftanın en düşük seviyesinden başlattığı yükselişini devam ettirdi. Meksika pesosu yükselişini dördüncü güne taşırken, Avustralya doları, Çin dış ticaret verilerinin ardından, önemli para birimlerindeki düşüşlere öncülük etti. Güvenli liman niteliğindeki varlıklardan Japon yeni bir haftanın en düşük seviyesinden yükseldi ve altın, son bir ayın en keskin düşüşünü ardından hafifçe değer kazandı. Petrol varil başına 45 doların altında işlem görüyor.

Cumhuriyetçi aday Trump'ın kadınlar, göç ve ticaret anlaşmaları konusunda kullandığı keskin söylem ve siyasi deneyimsizliğinden dolayı, yatırımcıların Demokrat aday Clinton'a daha sempatiyle bakmaları ile birlikte, Clinton'ın anketlerde önde görünmesi, piyasalarda bir miktar rahatlama sağlıyor. Piyasalarda risk iştahı, Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) Pazar günü Clinton'ın e-posta kullanımının suç oluşturmadığını açıklamasının ardından arttı.

Sydney'de National Australia Bank Ltd. döviz stratejisti Rodrigo Catril, "Son 24 saatte risk iştahının arttığını gröememize karşın, piyasalar bir seçim şokuna karşı temkinli kalmaya devam ediyor," dedi ve "Clinton'ın zaferine ilişkin haberler doları olumlu etkileyebilir. Trump'ın zaferine karşı muhtemel riskten kaçış tepkisi, doların yen, İsvicre frankı ve euro karşısında düşmesine, ancak diğer paralar karşısında yükselmesine neden olabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Seçim sonuçlarının Çarşamba günü Asya seansının sabah saatlerinde duyurulması bekleniyor ve bu durum, piyasaların Çin'in dış ticaret verilerini hazmetmesi ile birlikte, piyasalara bir miktar sakinlik getiriyor. Çin'in dolar bazında ihracatı Ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7.3 düştü. Beklenti düşüşün yüzde 6 seviyesinde gerçekleşmesi şeklindeydi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, ham madde üreticilerinin öncülüğünde, Tokyo saati ile 11:58'de  yüzde 0.2 yukarıda seyrediyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)