E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda tutanak hareketliliği---

Küresel piyasalarda tutanak hareketliliği

Küresel piyasalarda tutanak hareketliliği
23 Şubat 2017 - 08:01 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda, Asya hisse senetleri, güvercin tonlu Fed tutanakları sonrası güçlenen yen ile değer kaybetti

Asya hisse senetleri, ABD hisselerindeki düşüşü izleyerek, Fed'in dün açıklanan son toplantı tutanaklarının güvercin tonlu olduğu şeklinde değerlendirilmesi ile yende görülen güçlenme sonucu Japonya hisselerine gelen satışlarla birlikte aşağı yönde hareket etti.

Japonya ve Hong Kong'da hisse senetleri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin (S&P 500) tüm zamanların en yüksek seviyesinden gevşemesinin arından, Asya hisse sentlerindeki kayıplara öncülük etti. Yen yükselişini ikinci güne taşırken, ABD dolarının 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi hafifçe yükselerek Çarşamba günkü kaybının bir kısmını geri aldı. ABD Hazine tahvilleri önceki seansın kazançlarını korudu. Ham Petrol , ABD'de açıklanazcak olan resmi stok verisi öncesi değer kazandı.

Fed'in dün akşam açıklanan Mart ayı toplantı tutanakları, Fed politika yapıcılarının, enflasyonda ani bir artış için fazla bir tehdit olmaması ile birlikte, faiz artırımına gitmek için bir süredaha beklenebleceğine ilişkin güvenini gösterdi. Fed yetkilileri, Trump yönetiminin destekleyici maliye politikası planları ve değer kazanan doların getireceği riskler gibi belirsizliklerle mücade ediyorlar. Nart ayındaki toplantıda faiz artırımı olasılığı yüzde 36 oalrak görülüyor. Allianz SE baş ekonomi danışmanı Muhammed El-Erian, bu beklentinin "çok düşük" olduğunu kaydetti.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi Çarşamba günü yüzde 0.2 düştükten sonra Tokyo saati ile 13:01'de yüzde 0.1'den az yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)