E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasaların gözü Brexit ve Fed'de---

Küresel piyasaların gözü Brexit ve Fed'de

Küresel piyasaların gözü Brexit ve Fed'de
21 Haziran 2016 - 08:22 borsagundem.com

Asya borsaları güne dalgalı bir başlangıcın ardından yükseliş kaydederken, MSCI endeksi yüzde 0.2 yükseldi. Nikkei endeksi ise yüzde 0.5 artışa geçti.

Küresel piyasalar İngiltere'deki referandum ve Fed Başkanı Janet Yellen'ın konuşması öncesinde bekleyişte...

Asya borsaları güne dalgalı bir başlangıcın ardından yükseliş kaydederken, İngiltere'de Perşembe günü gerçekleştirilecek referandumda seçmenlerin Avrupa Birliği'nde (AB) kalmaya yönelik oy kullanacağı iyimserliğinin başlattığı hızlı yükselişleri temkinli bir şekilde sürdürdü.

Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.2 yükseldi. Japonya Nikkei endeksi ise erken saatlerdeki kayıplarından toparlandı ve yüzde 0.5 artışa geçti.

Yatırımcılar Perşembe günü gerçekleşecek İngiltere referandumunun yanında ayrıca bugünün ilerleyen saatlerinde Fed Başkanı Janet Yellen'ın ABD Kongresi'nde yapmaya başlayacağı ve iki gün sürecek olan konuşmada vereceği mesajları takip edecek.

İngiltere'nin AB'de kalacağına dair bahis oranları geçtiğimiz Cuma günü yüzde 60-67 iken bu oranlar dün Betfair rakamlarına göre yüzde 72'ye yükseldi.

Avrupa borsalarında temkinli açılış bekleniyor

ABD'de endeksler İngiltere'de seçmenlerin AB'de kalma yönünde oy kullanacağı beklentilerinin artmasıyla yükselse de gün içerisinde görülen en yüksek seviyelerin altında kapandı.

Dow Jones yüzde 0.73 yükselerek 17,804.87 puandan kapanırken, S&P 500 endeksi yüzde 0.58 artışla 2,083.25 puana yükseldi. Nasdaq endeksi de yüzde 0.77 artışla 4,837.21 puan oldu.

Soros'tan piyasaya Brexit uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)