E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasaların gözü istihdam verisinde---

Küresel piyasaların gözü istihdam verisinde

Küresel piyasaların gözü istihdam verisinde
10 Ocak 2020 - 11:24 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda hisse senetleri ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde karışık seyrediyor

Asya hisse senetleri ABD'de iş gücü piyasasına ilişkin açıklanacak veri öncesinde Cuma günkü işlemlerde karışık bir seyir izledi. Bölgesel gösterge 18 ayın zirvesine yakın seviyelerde tutundu.

Japonya ve Avustralya hisse senetleri ABD hisse vadelileriyle tırmanırken Hong Kong ve Çin iyi performans göstermedi. S&P 500 Endeksi Perşembe günü rekor tazeledi ve yen Orta Doğu'da tansiyonun düşmesiyle dolar karşısında iki haftanın en düşük seviyesine geriledi. ABD'de işsizlik haklarından yararlanma başvurularının beklenen fazla azalması da olumlu havaya katkıda bulundu. ABD'de Cuma günü istihdam raporu açıklanacak. ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yatay seyretti.

ABD ile İran'ın savaşın eşiğinden geri adım attığına ilişkin sinyaller hafta ortasından beri risk iştahının yeniden canlanmasına destek oldu. Çin Başbakan Yardımcısı Liu He'nin gelecek hafta kısmi ticaret anlaşmasının imza töreni için Washington'da bulunacak olması nedeniyle anlaşmaya kesin gözüyle bakılıyor. Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida, ABD ekonomisinin iyi bir konumda olduğunu ve merkez bankasının yön değiştirmek üzere olmadığı söyleyerek yatırımcılara güven verdi.

JPMorgan Asset Management küresel stratejisti Patrik Schowitz, Bloomberg Television ile gerçekleştirdiği mülakatta “Eğer büyüme toparlanır ve hatta enflasyon hedefi biraz aşarsa Fed büyük bir ihtimalle buna izin verecektir. Bu muhtemelen diğer merkez bankaları için de geçerli. Ancak büyüme zayıflarsa yine faiz indirebilirler. Böyle asimetrik bir durum var ve bu piyasalar için oldukça destekleyici.” dedi.

Petrol Aralık'tan beri en düşüğüne yakın seviyelerden işlem gördü. Avustralya Doları perakende satışlar verisinin beklentileri aşmasının ardından yükseldi. Endonezya Rupisi merkez bankasının yerel paranın güçlenmesinin önünde durmayacaklarını açıklamasının ardından Nisan 2018'den beri en yüksek seviyesine tırmandı.

Hisse senetleri

S&P 500 Endeks vadelileri Tokyo saatiyle 15:28'de yüzde 0.3 yükseldi. Dayanak endeks Perşembe günü yüzde 0.7 yükseldi. Japonya'da Topix Endeksi yüzde kapanışta yüzde 0.4 tırmandı. Şanghay Bileşik Endeksi geriledi. Hong Kong'da Hang Seng Endeksi fazla değişmedi. Güney Kore'de Kospi Endeksi neredeyse yüzde 1 yükseldi. Euro Stoxx 50 Endeksi yüzde 0.3 arttı.

Döviz

Yen dolar karşısında 109.58'de yatay seyretti.
Çin dışında işlem gören yuan yüzde 0.1 azalarak 6.9282'den alıcı buldu.
Euro/Dolar  paritesi 1.1107''den işlem gördü.

Tahviller

ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi yüzde 1.86'da kaldı.
Avustralya 10 yıllıklarının faizi baz puan artarak yüzde 1.25 oldu.

Emtia

WTI petrolün varili yüzde 0.2 değer kaybederek 59.5 dolara geriledi.
Altın yüzde 0.3 düşüşle onsu 1,547.5 dolardan işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)