E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKursk saldırısı NATO'da çatlak oluşturur mu?---

Kursk saldırısı NATO'da çatlak oluşturur mu?

Kursk saldırısı NATO'da çatlak oluşturur mu?
17 Ağustos 2024 - 15:41 borsagundem.com

Ukrayna’nın Kursk Bölgesi’nde gerçekleştirdiği saldırı, NATO içindeki birliği tehdit eden tartışmaya yol açtı. Batılı yetkililer, Ukrayna’nın bu saldırısının asker kaybına yol açabileceği ve müttefikler arasında bölünmeye neden olabileceğini belirtti.

Ukrayna güçlerinin, 6 Ağustos salı günü Sumi bölgesinden sınırı geçerek federal bölge olan Kursk bölgesine girmesi, Rus ordusunu hazırlıksız yakaladı. Saldırı, Rus savunmasının zayıf olduğu bir anda gerçekleşti. Moskova güçlerinin doğu Ukrayna’da aylardır sürdürdüğü kademeli ilerlemenin ardından bu saldırı, Kremlin’i ve Rus ordusunu şaşırttı.

Ukrayna’nın Kursk Bölgesi’nde gerçekleştirdiği saldırı, NATO içindeki birliği tehdit eden yeni bir tartışmaya yol açtı. Bloomberg’in haberine göre, bazı NATO üyeleri bu operasyonu “meşru öz savunma” olarak desteklerken, diğerleri endişelerini dile getiriyor.

Haberrus'ta yer alan habere göre, batılı yetkililer, Ukrayna’nın bu saldırısının cephede kritik asker kaybına yol açabileceği ve müttefikler arasında bölünmeye neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Özellikle İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, saldırıyı eleştirerek bunun ateşkes olasılığını daha da uzaklaştırdığını belirtti.

Buna karşın, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Roma’nın barış arzusunun Kiev’e verilen desteği engellemediğini söyleyerek Crosetto’nun açıklamalarına karşı çıktı.

Doğu Avrupa’daki NATO üyeleri, Ukrayna’ya verilen desteği en güçlü şekilde sürdüren ülkeler arasında yer alıyor.

Polonya Başbakanı Donald Tusk, Varşova’nın Ukrayna’ya olan desteğinin “bir milim bile sapmadığını” ifade etti.

Almanya ise daha temkinli bir tavır sergiledi; saldırının kendilerine bildirilmeden gerçekleştiğini belirterek, Ukrayna ile askeri teçhizat kullanımı konusunda yoğun bir diyalog başlatacaklarını açıkladı.

Bu gelişmeler, NATO içinde Ukrayna’ya yönelik stratejiler konusunda fikir ayrılıklarını derinleştirebilir ve ittifakın gelecekteki birlikteliğini test edebilir.

Ukrayna: Rusya'da 1000 kilometrekare kontrolümüzdeUkrayna: Rusya'da 1000 kilometrekare kontrolümüzde

 

Putin'den Ukrayna'nın saldırıyla ilgili açıklama: Yanıt verilecekPutin'den Ukrayna'nın saldırıyla ilgili açıklama: Yanıt verilecek

 

Ukrayna’nın Kursk saldırısı Rus ordusunda gönüllü sayısını arttırdıUkrayna’nın Kursk saldırısı Rus ordusunda gönüllü sayısını arttırdı

 

Ukrayna ve Rusya'nın karşılıklı füze saldırıları sürüyorUkrayna ve Rusya'nın karşılıklı füze saldırıları sürüyor

 

Zaporijya Nükleer Santralinde yangın: Rusya Ukrayna'yı suçladıZaporijya Nükleer Santralinde yangın: Rusya Ukrayna'yı suçladı

 

Rusya, Ukrayna ordusuyla çatıştığı Kursk’a takviyeyi sürdürüyorRusya, Ukrayna ordusuyla çatıştığı Kursk’a takviyeyi sürdürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ18 Ağustos 2024 23:09

    Ben TÜRK ASKERİ olarak ne abd için nede ab ülkeleri için asla savaşmam.ABD ve AB silahlar fabrikaları çalışacak diye ben neden rusya ile savaşayım.Rusya bizim komşumuz olup doğalgaz ve milyarlarca dolarlık abd den daha büyük ticaret yapıyoruz.

  • ...18 Ağustos 2024 05:56

    Aptal ukrayna savasacakki abd silah satsin