E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKurtulmuş Merkez Bankası'nı yine eleştirdi---

Kurtulmuş Merkez Bankası'nı yine eleştirdi

Kurtulmuş Merkez Bankası'nı yine eleştirdi
20 Ocak 2015 - 16:31 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Merkez Bankası'nın siyasi irade ile hareket etmediğini açıkladı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Merkez Bankası bu kararıyla siyasi iradenin ekonomi vizyonu ile ayrışan bir konuma düşmüştür." dedi.

Kurtulmuş twitter üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"0,5’lik faiz indiriminin Türkiye’nin büyüme hedeflerine ve reel ekonominin gelişmesine bir faydası yoktur. Hem politika faizinin hem de üst limitin daha fazla indirilmesi gerekirdi. Yine bu kararla büyüme, istihdam ve enflasyon hedeflerinin gerçekleştirilmesi maalesef zorlaşmıştır. MB'nin gerçekten, ama gerçekten, bağımsız kararlar almasının ülkemiz ekonomisi için ne kadar elzem olduğu bir kez daha görülmüştür."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TeknikAnalizci20 Ocak 2015 19:58

    Siyasi baskı yok diyor yaw sen insanların zekasıyla alaymı ediyorsun?Erdogan nerdeyse dövecekti Erdem Başçıyı sen hangi Galaxide yaşıyorsun?Şuan inen Faiz hiçbirşeye yaramaz artık Yatırımlar kaçmaya başlayacak

  • cem20 Ocak 2015 18:41

    numan by i severim ama bu konuda desteksiz sallamış

  • tolga yıldız20 Ocak 2015 17:42

    faizlerin duşmesı için yurt dışı fonların sana duşuk faizden bor vermesi gerekir.bir eger bu fonlar bu faiz duşuk biz borç vermek istemiyoruz derse kı dıyorlar faizlerın duşmesı ımkansız

  • el oglu20 Ocak 2015 17:30

    öyle sallamak kolay ,buyrun gecin bir zahmet MBnin basina ve sifirlayin faizleri..artik dolar-tl 10 lira mi olur 20 lira mi olur hep beraber görürüz..)))

  • faiz20 Ocak 2015 17:17

    faiz düşsün krediler düşsün konut alınsın, laz müteahhitler zengin olsun, lüks içinde yaşasın, havuza para aktarsın, bu düzen böyle devam etsin. hepimiz vatan millet sakaryacılık oynayalım ama yandaş güruh para ile oynasın

  • el oglu20 Ocak 2015 17:10

    öyle sallamak kolay ,buyrun gecin bir zahmet MBnin basina ve sifirlayin faizleri..artik dolar-tl 10 lira mi olur 20 lira mi olur hep beraber görürüz..)))

  • faiz lobisi20 Ocak 2015 17:07

    yahu anladık faiz lobisi faizlerin düşmesini istemiyor da sırf hükümete muhalif olmak için muhalif olup merkez başkanını destekleyen güruha ne oluyor!? senin cebinden banka sahiplerinin cebine giren paradan senin ne karın var? yahu merkez başkanı parti kursa muhalif olayım diye oy verir tiplerden var her yerde!

  • AHMET ŞAKİR20 Ocak 2015 17:06

    BEN BAŞKANIN YERİNE OLSAM NE HALİNİZ VARSA GÖRÜN DERİM. FAİZİ (PARANIN KİRASINI) SIFIR YAPARIM. HANİ FAİZİN PARDON (PARANIN KULLANIM ÜCRETİ) NE OLACAĞI PİYASA TATAFINDAN BELİRLENİYORDU.

  • yusuf yıldız20 Ocak 2015 16:49

    has partinin başındaki insan sanki o değil.ey büyük allahım özene bezene yarattın ama içlerini şeytan almış bunların..dün kara kara kapkara dediklerinin dizinin dibine oturmuşlar ..yazık...

  • bağrınıp durun20 Ocak 2015 16:45

    tabi 10 senede birşey üretmediler hep sattılar beton rantının sonuna geldi faiz indirimi diye bağırınıp duruyorlar.

  • ismail 20 Ocak 2015 16:40

    sn kurtulmuş başcıyı dövelim olurmu senin parti nerde