E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisKÜTAHYA PORSELEN'DE TEŞVİK PAKETİ BEKLENTİSİ---

KÜTAHYA PORSELEN'DE TEŞVİK PAKETİ BEKLENTİSİ

KÜTAHYA PORSELEN'DE TEŞVİK PAKETİ BEKLENTİSİ
14 Ocak 2009 - 09:40 borsagundem.com

Son kapanışı 0.87 TL’den gerçekleşen hissede, kısa vadeli olmak üzere 1.20-1.30 TL aralığının hedeflenmesi uygun olacaktır.

Yazılı basında bugün yer alan haberler, hükümetin uzun bir süredir üzerinde çalıştığı teşvik paketinde sona yaklaşıldığına yer vererek ayrıntılar üzerinde durmuştur. Buna göre, çıkarılacak teşvik paketiyle beraber reel kesime bölgesel, sektörel ve proje bazlı olmak üzere üç farklı şekilde destek sağlanacaktır. 1-2 ay içerisinde uygulamaya geçmesi hedeflenen düzenlemeye göre, 500 milyon USD’nin üzerindeki üzerindeki proje yatırımlarına maliyet azaltıcı enerji ve vergi avantajı sağlanacak, yeniden yapılandırma kapsamında şirketlere kredi desteği verilecek ve her şehir özelliğine göre ayrı bir teşviğe sahip olacaktır. Haberde, İstanbul’da finans yatırımlarının, Kütahya’da seramik yatırımlarının ve Denizli’de de tekstil yatırımlarının destekleneceğine yer verilmektedir. Bu bağlamda Kütahya Porselen’in bu haberlerin etkisiyle ve beklentisiyle hareketlenebileceğini düşünüyoruz. Son kapanışı 0.87 TL’den gerçekleşen hissede, kısa vadeli olmak üzere 1.20-1.30 TL aralığının hedeflenmesi uygun olacaktır. Bu da, yaklaşık olarak %35 civarında bir getiri potansiyeli işaret etmektedir. Not: Kütahya Porselen orta vadeli öneri listemizde yer almıyor olup, buradaki önerimiz haber değerlendirmesi ve teknik analiz bağlamında kısa vadeyi içermektedir. Hedef Menkul Değerler A.Ş. Araştırma Bölümü

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)