E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakKuyumcular rezidans da satacak---

Kuyumcular rezidans da satacak

Kuyumcular rezidans da satacak
12 Ocak 2011 - 05:30 borsagundem.com

İnşaat sektöründeki hareketlilik altıncıları da heyecanlandırdı.

Gayrimunkul şirketi, "İstanbul Vizyon Park'' projesini satışa sundu. Yenibosna'da Kuyumcukent'in yanında yeni iş rezidans projesi olan İstanbul Vizyon Park'ın 2011'in ilk yarısında teslimatı hedefleniyor. 150 milyon dolarlık yatırım yapılan ve tamamlandığında 250 milyon dolara mal olacak proje, 5 ofis bloku ve gerektiğinde üretim için de kullanılabilecek çok amaçlı 2 blok ile toplam 807 birimden oluşuyor. Kuyumcukent ile birlikte tamamlandığında 500 milyon dolara ulaşacak proje için şu ana kadar 400 milyon dolar harcandı. KUYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Sait Erdal Metiner, şirketin tamamen gayrimenkul sektöründe faaliyet göstereceğini, projelerin devam edeceğini belirtti. Şu anda iş dünyasına yönelik inşaat projelerine odaklandıklarını ama önümüzdeki günlerde uygun koşullar olursa konut projelerine de sıcak bakabileceklerini aktaran Metiner, Merkez Bankası Grup Merkezi, Darphane Saymanlık Veznesi, İstanbul Kuyumcular Odası ve birçok ulusal bankanın grup merkezleri ve Merkez Bankası Takas ve Saklama Merkezi gibi önemli kurum ve kuruluşlarının burada şimdiden yerlerini aldıklarını kaydetti.
Rezidans ve otel yatırımı ile birlikte toplam proje bedelinin 1 milyar doları bulacağını ifade eden Metiner, 2012'den itibaren ortaklara kâr payı dağıtmayı düşündüklerini belirtti. Metiner, bunun Türkiye'de leasing ile satılan ilk gayrimenkul projesi olduğunu da da belirtti. Altının aşırı değerlenmesiyle ilgili de bilgi veren Metiner şunları söyledi: "Altının aşırı değerlenmesi kuyumcuların avantajına gibi görünüyor ama aslında bizim dezavantajımıza. Kolay müşteri bulamıyorsunuz, bu da işsizliğe sebep oluyor. Potansiyelimiz yüzde 50-60 düşmüş durumda."

zaman

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)