E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKuyumculardan PTT'ye boykot kararı!---

Kuyumculardan PTT'ye boykot kararı!

Kuyumculardan PTT'ye boykot kararı!
18 Mart 2013 - 11:32 borsagundem.com

PTT tarafından satışa çıkarılan gram altınların, üyelerince alım ve satımının yapılmaması yönünde karar aldı

Uzlaşma zemini aramak için Ocak ayında Türkiye Bankalar Birliği ile görüşen kuyumcu oda başkanları, Şubat ayında ise Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) binasının önüne siyah çelenk bırakmıştı.
Girişimlerinde istedikleri sonucu alamayan kuyumcular, çareyi son olarak bankalara Cumhuriyet ve ziynet altını alıp satma yetkisi veren yönetmeliğin iptali için Danıştay'a başvurmakta bulmuştu.
Yönetmeliğin iptalini bekleyen kuyumcular, tam da bu dönemde PTT'nin 14 başmüdürlük ile Ankara ve İstanbul'daki Pttmatik'lerde altın satışına başlamasıyla karşı karşıya kaldı.
BU İŞTEN KAR EDEMEYECEKLER
Ankara Kuyumcular Odası Başkanı Hasan Çavuşculu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, PTT'nin altın satmaya başlayacağı bilgisini çok önceleri duyduklarını ve o dönem bunun gerçekleşmesine pek ihtimal vermediklerini söyledi.
PTT'nin temel faaliyet alanın posta ve kargo olduğunu, kuyumcuların uzmanlık alanı olan altın işine girilmesini anlamakta zorlandığını ifade eden Çavuşculu, şöyle konuştu:
"Vatandaş PTT'den altın satmasını istiyor da bizim mi haberimiz yok. PTT asıl işi olan posta ve kargo hizmetini hakkıyla ve sorunsuz yapsın yeter. Bizim bankaların altın satışına karşı çıktığımız bu ortamda PTT'nin de böyle bir işe girmesi anlaşılır değil. Bu işten kar edeceklerini sanmıyorum. Bence bu işin arkasında başka hesaplar var."
PTT'nin sattığı altının kendileri açısından değersiz olduğunu iddia eden Hasan Çavuşculu, "Ankara Kuyumcular Odası yönetimi olarak PTT'nin satışa sunduğu altınları alıp satmama kararı aldık. Tüm üyelerimizi bu konuda bilgilendirmek için broşürler dağıttık. Diğer illerdeki kuyumcu odalarıyla da görüşerek, bizim kararımızı uygulamaları tavsiyesinde bulunduk. Anadolu'daki odalar tavsiyemize olumlu karşılık verdi. Ankara başta olmak üzere birçok ilde PTT'nin gram altınlarını kuyumcular olarak alıp satmayacağız, dükkanlarımızda bulundurmayacağız" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kursat18 Mart 2013 21:36

    Com guzelk olmus tebrikler pt

  • unyec18 Mart 2013 19:35

    ünye çimento sana hastayım aşığım birtanemsin benim. ömür boyu temettü istiyorum. bol yawrular bol meyvalar ver bana.

  • kazıkcılar18 Mart 2013 13:36

    ee kuyumcular gün geldi devran döndü dimi altın zirvedeyken elimdeki 600 gram altını bozmadın param yok dedin bu fiyattan alamam dedin üçkağıtçılık ettin satmaya gelince sat almaya gelince param yok ee senin devrin artık bitti bizlere ettiğini şimdi sana devlet yapıyor düşenin elbet hakkını alacaktır öyle yada böyle!!!! şimdi siz çırpının bakalım bende senden altın almıyorum bankadan tek tıkla komisyonsuz 1000 gram altın alıyorum %2 kar gördümmü pat tek tıkla satıyorum seninde için gidiyor dimi...zirvedeyken benden o altını almadın devran döndü bende bankama ve kendime kazandırıyorum hemde evden çıkmadan tık tık işlem tamam..

  • karter18 Mart 2013 12:41

    bak vatandaş bak bügüne kadar kazıklandık kuyumcular hala biz kazıklayalım diye bağırıyor altınım olcak ptt anlemli sen almıyacan siz kisiniz ya devletten büyükmüsünüz alım satımda40 lira koy fark kol gibi sonra düşerken alma çıkarken alma para yok de salla müşteriyi hep sen kazan borsa mantığı ile küçük yatırımcıyı söğüşle sonra ptt amlemli altını almayacam de almazsan alma ben devletin başında olsam ne kadar maliye müfettişi varsa gönderirim çünkü asgeri ücretliden az vergi veriyonuz fiş te vermiyonuz

  • tam destek18 Mart 2013 12:34

    kuyumcular karter olmuş bazı illerde cumhuriyette 40 lıra alım satımda fark varbuna hesap soran kım hemen uyuz bebeler gibi ağlamaya başlamış kuyumcular kazandıklarınıza sayın bence alım satımda fark mınumumsa ptt satsın bakkalda ama kuyumcular yoooo sadece biz satacaz diyorsanız kendinize çeki düzen verin altın bozduracaz almazsınız nıye düşüyor para yok altın satacanız sayım var neden yükselecek bırakın bu ayakları adam gibi işinize bakındoğru ticaret yaparsanız vatandaş size gelir konuştuklarımın biri yalan değil

  • hakan18 Mart 2013 12:26

    altin derken banlara pompa koyup benzin de satmaya başlarlar

  • cello18 Mart 2013 11:49

    bazı bankalar fanila satmaya başlamışlar