E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKuzey Kore, Güney Kore görüşmesi piyasalara yaradı---

Kuzey Kore, Güney Kore görüşmesi piyasalara yaradı

Kuzey Kore, Güney Kore görüşmesi piyasalara yaradı
27 Nisan 2018 - 09:20 borsagundem.com

Küresel piyasalar hem ABD teknoloji hisselerine gelen alım hem de Kuzey Kore, Güney Kore görüşmesinin gerçekleşmesiyle güç kazandı

ABD borsaları ABD hisse senetlerinin teknoloji hisselerindeki yükselişten destek bulmasının ardından artış kaydederken, Seul'deki piyasalar Kuzey ve Güney Kore liderlerinin on yıldan uzun süredir ilk zirve toplantılarını düzenlemelerinin yarattığı iyimserlikten destek buldu.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.4 yükseldi ancak haftayı yüzde 1.2 ekside bitirmeye hazırlanıyor.
Güney Kore'nin KOSPI endeksi Kuzey ve Güney Kore liderleri arasındaki zirve toplantısının Kuzey Kore'nin nükleer silah programına ilişkin gerilimi azaltacağı ve onlarca yıldır süren çatışmalara son vereceği umutlarının desteğiyle yüzde 1'den fazla artışla bir ayın zirvesini gördü.
Güney Kore hisseleri kazanımlarının bir kısmını geri verdikten sonra yüzde 0.6 artıda bulunurken, Güney Kore para birimi won dolar karşısında yüzde 0.4 değer kazandı.
Asya borsalarındaki yüksek seyir Wall Street'deki başlıca endekslerin güçlü çeyrek dönem bilançoları ve teknoloji hisselerindeki yükselişin desteğiyle yüzde 1'den fazla yükselmesinin ardından gelirken, ABD'li online perakende şirketi Amazon Inc ilk çeyrek gelirinde yüzde 43 artış kaydettiğini açıklamasının ardından hisseleri kapanıştan sonraki işlemlerde yüzde 6'dan fazla yükseldi. 

DÖVİZ

Dolar yüksek seyir izleyen ABD tahvil getirilerinin dolardaki kısa vadeli pozisyonları gevşetmesiyle başlıca para birimleri karşısında üç buçuk ayın zirvesine yakın seviyede bulunurken, euro ECB'nin iyimser tavır sergilemesiyle ivme kaybetti.
Dolar endeksi yatırımcıların cazip ABD tahvil getirilerinden dolayı dolara yönelmesiyle 91.639 ile Ocak ortasından bu yana en yüksek seviyeyi gördükten sonra 91.527 seviyesinde bulunuyor.
Yen Japonya merkez bankasının para politikasını değiştirmesinin ardından sınırlı değişim gösterdi.
ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvilinin getirisi ABD Başkanı Donald Trump'ın vergi indirimleri ve harcama planlarından dolayı enflasyon ve artan borca ilişkin endişelerle psikolojik seviye olan yüzde 3'ü görmüştü.
Yatırımcıların bu yılın başında daha çok ticari anlaşmazlıklara ve jeopolitik meselelere odaklanmasıyla, ABD tahvil getirileri ile dolar arasındaki ilişki sarsılmıştı.Ekonomik verilere ve getirilerden daha ziyade Trump'ın Twitter'daki açıklamaları para birimlerine yön vermişti.
Euro dün 1.20965 dolar ile 12 Ocak'tan bu yana en düşük seviyeye geriledikten sonra 1.2112 dolarda seyrediyor ve haftalık yüzde 1.4 ekside bulunuyor. Euro ECB'nin ekonomiye verilen desteğin kademeli olarak geri çekilmesi beklentilerini güçlendirmeye çalışmasına rağmen, ECB başkanı Mario Draghi'nin yılın ilk aylarında verilerde görülen zayıflığın "geri çekildiğine" kabul etmesinin ardından geriledi.

PETROL

Petrol fiyatları geriledi ancak Brent ham petrolü İran'ın yeni yaptırımlarla karşılaşarak arzı kısabileceği endişeleriyle dünkü kazanımlarını sürdürdü. Brent petrolünün varil fiyatı yüzde 0.4 düşüşle 74.45 dolara geriledi.

ALTIN

Altın fiyatları güçlü seyreden dolar, yüksek ABD hazine tahvil getirileri ve azalan jeopolitik endişelerin baskısıyla beş haftanın dip seviyesine yakın seyrediyor ve bu hafta yüzde 1'den fazla düşüş kaydetmeye hazırlanıyor. Altının spot piyasadaki ons fiyatı değişim göstermeyerek 1,316.92 dolar seviyesinde bulunuyor ve dün gördüğü 21 Mart'tan bu yana en düşük seviyesi olan 1,315.06 dolara yakın seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)