E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKuzey Kore yine ABD'yi eleştirdi---

Kuzey Kore yine ABD'yi eleştirdi

Kuzey Kore yine ABD'yi eleştirdi
22 Aralık 2017 - 11:02 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump’un açıkladığı yeni milli güvenlik stratejisini eleştiren Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı, Washington’u “kendi çıkarları için bütün dünyadan tam itaat” beklemekle suçladı

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı, devlet medyası KCNA’da yayımlanan açıklamada ABD Başkanı Donald Trump’un açıkladığı yeni milli güvenlik stratejisini eleştirdi. Washington’u “kendi çıkarları için bütün dünyadan tam itaat” beklemekle suçladı. Açıklamada, “Trump çetesinin haykırdığı ‘Önce Amerika politikası’nın saldırganlık ilanından başka hiçbir şey olmadığı apaçık ortaya çıkmıştır. Amaç, kendi zevki ve özgür iradesine göre dünyaya egemen olmak” ifadeleri kullanıldı.

Pazartesi yeni milli güvenlik stratejisini açıklayan Trump, Washington’un Kuzey Kore’nin silah programıyla uğraşmak zorunda olduğunu belirtmişti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi de bugün Kuzey Kore’ye yönelik yaptırımları artırmayı oylayacak.

Güney Kore'den Kuzey’e ön koşulsuz görüşme çağrısı

Diğer yandan Güney Kore Birleşme Bakanı Cho Myoung-gyon, Kuzey Kore ile ön koşulsuz görüşmeler düzenlemek ve iki taraf arasında hasar gören ilişkileri onarmak istediklerini duyurdu.

Ayrıca Pyongyang yönetiminin Güney Kore'de gelecek şubat ayında düzenlenecek PyeongChang Kış Olimpiyatları'na katılmasını umduğunu belirten Cho, Kim Jong-un yönetiminin müzakerelerin başlaması arayışına girmesinin de iyi bir tutum olacağını ifade etti.

ABD de ‘hazırız’ demişti

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson 13 Aralık'ta yaptığı açıklamada, Kuzey Kore ile "ön koşulsuz olarak" görüşmeye hazır olduklarını söylemişti.

Tillerson, "Diplomatik açıdan daha önce belirttik; Kuzey Kore ne zaman konuşmak isterse biz hazırız. İlk toplantıyı ön koşulsuz yapmaya da hazırız" ifadelerini kullanmış ve Kuzey Kore'den silahlarını bırakmasını beklemenin "çok da işe yaramayacağını" belirtmişti.

Kuzey Kore, ABD ve Güney Kore'nin Kore yarımadaları etrafında yaptığı askeri tatbikatlar nedeniyle tepki gösteriyor. Pyongyang yönetimi de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin aldığı yaptırım kararlarına rağmen nükleer ve füze programını devam ettiriyor. Kuzey Kore en son 29 Kasım'da yaptığı kıtalar arası balistik füze denemesiyle uluslararası toplumun tepkisini çekmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)