E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaLacker Fed'i bombaladı---

Lacker Fed'i bombaladı

Lacker Fed'i bombaladı
03 Kasım 2014 - 08:02 borsagundem.com

Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, Fed'in meşruiyetinin sorgulanması gerektiğini açıkladı

Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, zayıf enflasyon rakamlarını dikkate almadığını ve ABD ekonomisinin Fed'in zamanı geldiğinde yapacağı faiz artırımı ile kolaylıkla başa çıkabileceğine inandığını söyledi. 
Bloomberg Radio'ya konuşan Lacker, "Fed'in faiz artırımlarına çok erken başlamasının ekonomi için devasa bir risk olduğunu düşünmüyorum. Fed'in faiz oranlarını yatın zamanda artıdığını görmek istediğinimi söylemiyorum. Ancak ekonomi sağlam bir performans
gösteriyor ve faiz artırımının zamanlaması ekonominin performansına göre belirlenecek" dedi. 
Lacker şu an için enflasyon konusunda bir endişesinin olmadığını da belirterek. "Enflasyonun yüzde 2 hedefine doğru gideceği konusunda iyi bir güven var" diye konuştu.
Lacker, FOMC'nin oy verme hakkı olan bir üyesi değil. 

Fed'in meşruiyeti sorgulanıyor

Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, Fed'in finansal kriz sırasında ve sonrasında aldığı olağandışı tedbirlerin insanları şaşırttığını ve Fed'in meşruiyetini sorgulamaya başladıklarını savundu. 
Lacker yaptığı açıklamada, "Meşruiyetimizi yeniden tam olarak tesis etmemizi biraz zaman alacak. Bu konu üzerinde çalışmamız gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu. 
Lacker, Fed'in Aralık ayı FOMC toplantısında ileriye dönük yönlendirmeye ve enflasyon resminin neye benzediği konularında ayarlama yapılmasına ihtiyaç olduğunu vurguladı. 

Enflasyonun yükseleceğine oldukça güveniyorum

Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, ABD'de enflasyon rakamlarının Fed'in yüzde 2 hedefine geri geleceğine bir hayli güvendiğini söyledi. 
Lacker, enflasyonun gelecek 1-2 yılda yüzde 2 hedefine ulaşacağını belirtirken, Fed'in faizleri artırmak için enflasyon üzerinde kontrolü kaybedene kadar beklememesi gerektiğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)