E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporLagarde yemek yiyemedi!---

Lagarde yemek yiyemedi!

Lagarde yemek yiyemedi!
13 Mayıs 2012 - 08:14 borsagundem.com

Yatırım Danışma Konseyi toplantısında en yoğun ilgiyi Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde gördü

Bu yıl 7’ncisi yapılan ve ilk kez Başbakanlık’ın Dolmabahçe’deki çalışma ofisinde gerçekleştirilen Yatırım Danışma Konseyi toplantısında en yoğun ilgiyi Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde gördü.
Lagarde geçen cuma günü gerçekleşen ve gün boyu süren toplantının yanısıra, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le birebir görüşme yaptı. Bu yoğun toplantı ve görüşme trafiği sırasında Lagarde’ın yemek yemeye vakit bulamadığı gözlendi.
Lagarde, günün sonunda Yatırım Danışma Konseyi toplantısının sonuç bildirgesinin açıklanmasından az önce katılımcıların yardımcıları için ayrılan salonda çalışma arkadaşlarıyla, bir yandan toplantıda vereceği mesajların üzerinden geçerken bir yandan da birşeyler atıştırma fırsatı bulabildi. Yoğun ikili görüşmelerin yapılması nedeniyle beklemek için uygun bir yer bulunamayan ve özel bir oda talep etmeyen Lagarde’nin alçak gönüllü davranışları, bekleme solunundakilerin dikkatini çekti.
Lagarde, Türkiye’den ayrılmadan önce temaslarıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada ise şunları kaydetti: “Türkiye’yi son 10 yıldaki başarıları ve ekonomik dönüşümünden dolayı tebrik ediyorum. Türkiye’de hükümet yetkilileri, kadın girişimci ve akademisyenler ve Yatırım Danışma Konseyi toplantısından edindiğim izlenimler sonucunda Türkiye’nin gelecekte daha büyük bir rol üstleneceğine inanıyorum. IMF olarak Türkiye ile yapıcı ve başarılı bir ilişkiyi yürütmeye çok önem verdiğimizin altını çizmek istiyorum. Türkiye’nin IMF ve G-20 içinde daha önemli bir rol üstleneceğine inanıyorum.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)