E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivLamborghini de araziye çıkacak---

Lamborghini de araziye çıkacak

Lamborghini de araziye çıkacak
07 Şubat 2012 - 07:10 borsagundem.com

Lamborghini, bu kez yerden yüksek bir alternatif için kolları sıvadı

VW kanatları altında olan firmanın, nisan ayındaki Pekin Otomobil Fuarı’nda SUV üretme niyetini resmen açıklaması beklenirken, aracın da 2016 yılında piyasaya çıkmasının planlandığı belirtiliyor.
Söz konusu haber, şirket yakın kaynaklar tarafından açıklanırken, Lamborghini’nin CEO’su Stephan Winkelmann konuyla ilgili ayrıntıya girmeksizin “Bir yandan katıksız, çok iyi konumlandırılmış bir markaya sahip olmalısınız. Diğer yandan da markaya daha fazla satış ve şirkete istikrar getirecek yeni model sınıflarına girmek iyi olabilir” demekle yetindi. Winkelmann, “Biraz daha fazla otomobil satmak, markayı sulandırmak anlamına gelmez” ifadesini kullandı.
2009 yılından bu yana zarar etmeye devam eden Lamborghini, geçen yıl araç satışlarını yüzde 23 artırarak 1,602 adede yükseltmişti.
Teknolojisi aileden gelecek
Çin’deki fuarda sergilenecek konseptin nasıl bir tasarıma sahip olacağı merak konusu olurken, teknolojisini Volkswagen ve Audi’den alabileceği belirtiliyor.
Volkswagen’in patronu Martin Winterkorn’un, genel olarak grup markalarının Audi’nin teknolojilerinden faydalanmasını istediği biliniyor. Dolayısıyla yeni aracın da, şasi, motor, elektronik ve yürüyen aksam konusunda Audi’nin denenmiş teknolojilerinden yararlanmasına kesin gözüyle bakılıyor. Nitekim Lamborghini’nin giriş seviyesindeki modeli Gallardo, Audi’nin spor otomobili R8 ile 5.2 lt V10 motoru ve bazı elektronik sistemleri paylaşıyor.
Süperlerin iştahı kabardı
Süper spor otomobil üreticisi Porsche’nin Cayenne modeliyle elde ettiği başarı ve giderek bu tip araçlara artan talep, diğer süper spor otomobil markalarını da heyecanlandırıyor, iştahını kabartıyor.
Fiat bünyesindeki Maserati, Kubang adını verdiği prototipi önemli fuarlarda sergilerken aracı Amerika’da üretmek istediğini açıklamıştı. Bentley tarafından da benzer bir adımın geleceği yönündeki haberler otomobil kamuoyunu bir hayli meşgul etmişti.
2015 yılına kadar lüks SUV’lerin Avrupa’daki satışlarının yüzde 20, ABD’de yüzde 30, Çin’de ise yüzde 50 artacağı yönünde tahminler yapılıyor.
1980’lerde denemİştİ
İtalyan süper spor otomobil üreticisi Lamborghini, ilk SUV denemesini bundan yaklaşık 25 yıl önce piyasaya sürmüştü. General Motors’un ürettiği ilk nesil Hummer modelleriyle büyük benzerlik gösteren LM002, 1986-1993 yılları arasında çok az miktarda üretildi. “Rambo Lambo” diye anılan LM002, 1977’de Amerikan ordusuna satılmak üzere geliştirilen bir konseptten türetilmişti. Araç, markanın efsanevi modeli Countach ile aynı motora yani 4.0 litrelik V12’ye sahipti. Bugün bile klasik kulüplerinin gözdesi olan aracın, o dönem için hayli lüks donanımları vardı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)