E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiLansmanı yatırımcılarda endişe yarattı---

Lansmanı yatırımcılarda endişe yarattı

Lansmanı yatırımcılarda endişe yarattı
24 Ekim 2012 - 09:30 borsagundem.com

Yatırımcıların, Apple tarafından dün lansmanı yapılan iPad mini'nin fiyatına dair kaygı duydukları belirtildi

BORSAGUNDEM.COM
Financial Times'ın haberinegöre, 329 dolarlık satış fiyatı lansmanın sonlarına doğru açıklandığında,Apple hisseleri de keskin bir düşüş gösterdi. Birçok analistin, Apple'ınrakiplerinin satış fiyatına yakın bir fiyat olan 249 dolar civarında birfiyat öngördüğü kaydediliyor.
Apple yatırımcıları, Amazon'un 159 dolarlık Kindle Fire'ı ve Google'ın 199dolarlık Nexus 7'si gibi alternatiflere dikkat çekerek, bu kemer sıkmazamanlarında tüketicilerin yeni iPad için 329 doları gözdençıkarmayabileceğini dile getiriyorlar. Apple ise, üründe kullandığı yüksekkaliteli materyale güveniyor.
Gartner analisti Carolina Milanesi, twitter üzerinden yaptığı yorumda, iPadmini'nin "marka ve ekosistem" avantajına sahip olduğunu kaydederek,tüketicilerin "daha zengin bir deneyim" için bu parayı vereceğini söyledi.Milanesi, "Orijinal iPad, rakipleri yedi inçlik daha ucuz tabletlerezorlayan bir fiyat düzeyinden pazar yaratmıştı. iPad mini ise, bu alanın enayrıcalıklı ürünü olacak," değerlendirmesini yaptı. Yine Gartner'danMichael Gartenberg, Apple'ın "asla dibe doğru yarışa girişmeyeceğini" ifadeetti.
Ancak Financial Times'a göre, iPad mini, doğrudan iPad'in satışlarınıtehdit edebilir. Gazete, CEO Tim Cook'un "Amazon veya diğerleri Apple'ıyiyeceğine Apple kendisini yesin" hesabında olabileceği yorumunu yaptı.
Diğer yandan, dünkü sunumda, Apple'ın bugüne dek 100 milyon iPadsatıldığını ilan etmesi yatırımcılar için başka bir endişe kaynağı oldu. Buhesaba göre Apple, üçüncü çeyrekte 16 milyon adet iPad sattı. Oysa analisttahminleri, ortalama 17.5 milyon adet satışa işaret ediyordu Gerçekrakamın ne olduğu, yarınki üçüncü çeyrek sonucu açıklandığında anlaşılacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)