E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLavrov 'Suriye’deki savaş bitti' dedi---

Lavrov 'Suriye’deki savaş bitti' dedi

Lavrov 'Suriye’deki savaş bitti' dedi
13 Eylül 2019 - 11:29 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bazı bölgelerde hâlâ gerginlik olsa da Suriye’deki savaşın gerçekten bittiğini söyledi.

Trud gazetesine konuşan Lavrov, Suriye’nin giderek normal hayata döndüğünü ifade etti.

Lavrov “Sadece Suriye hükümetinin kontrolünde olmayan belli başlı bölgelerde gergin noktalar bulunuyor. Sözgelimi İdlib ve Fırat Nehri’nin doğusunda” dedi.

Lavrov’a göre, bu koşullar altında Suriye’ye insani yardım sağlanması ve ülkenin yanı sıra genel anlamda Ortadoğu’da ümit vaat eden, uzun vadeli bir istikrarın sağlanması için krizin çözüm sürecini desteklenmesi başlıca görevler arasında yer alıyor.

Lavrov, muhalifler de dahil olmak üzere, Rusya’nın Suriyeli taraflarla düzenli olarak temas kurulmasına büyük önem verdiğini ve siyasi süreçte Suriye toplumundan her kesimin yer almaya çağırdığını kaydetti.

Lavrov “Rusya Suriye’nin toprak bütünlüğü ve egemenliğinin sağlanması, terörün son kalıntılarının üstesinden gelinmesi, Suriyelilerin ülkelerine, ülkenin de Ortadoğu’daki istikrar ve güvenliğin teminatı olacak ‘Arap ailesine’ dönmesinden yana” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ...14 Eylül 2019 09:06

    60 bin kişilik ağuır silahlı güç var pyd de. natoda olmayan, hatta Türkiye ye satılmayan silahlarla donatıldı PYG ...neden ? terör gruplarında ak47 var piyada tüfeği ne diye zırf delen ağır sonteknoloji silagı pyd ye verirsin ? tank yok eden bizde olmayan silahlar var. ABD veriyor bunları. TÜrk ordusuna karşı savunma amaçlı kullanılacak. ESAD suriyeyi alsa, hiç değilze karşımızda devlet olurdu. şimdi 30 km hat çekecez, karşımızda esad suriyesi deil, pkk pyg ve abd destekli yeni bir ordu var. bu silahlı düzen orada devlet ve şehir kurmadan yaşayamaz. orada düzeni sağlamak, kendi ülkesini ve yönetimini kurmak diğer karşı koyanları yok etmek için silahlı gücünü kullanacak.abd emrinde arap ülkesi gibi olacaklar. israilde toprakalrı kullanıp, bunları maşa kullanacak.Türkiye de mehter çalsın dursun. ceddin baba ceddin dede... 

  • Kamil13 Eylül 2019 14:18

    inancım , Esad ülkesinin tümünde hakimiyet sağlamadan savaşı bitirmez. Fıratın doğusunda güvenli bölge kurmak için Abd şeytanı ile didişmek  ve teröristleri oradan kovmaya çalışmak yerine Esadla anlaşıp kovmak ve kendi sınırlarımıza çekilmek daha akılcı olmaz mı :|  :| 

  • fafa13 Eylül 2019 19:08

    Esat'la anlaşmadıkça bize de Suriyeliye de rahat yok,bizdeki inat buna engel.Amerika'ya yalvarmaktansa Esat'la anlaşmak daha ciddi ve bizim için daha iyi.Amerika'nın niyeti kesinlikle oradan çıkmamak,bunu anlamak için alim olmaya gerek yok.Esat'ın ülkesi ne diyeceksin adama?Baştan beri  yanlıştayız.

  • fatih istanbul13 Eylül 2019 15:07

    KAMİL  SEN NEDİYORSUN  İSAN  KATİLİ  ESATLA  MASAYA  OTURMAKTA  NE  DEMEK  ESAT  İSRAİLE  BİR FÜZE ATMADI  ÜLKESİNİ UÇAKLARLA   BOMBALAYIP MİLYONLARCA  ÜLÜ  YARALI  ÜLKESİNİ  TERK  EDENLER  BUNUN  HESABINI  KATİL  ESADA  SORMALI 

  • Okie Dokie13 Eylül 2019 11:43

    Bitmedi bitmemeli.

  • fafa13 Eylül 2019 11:38

    Savaş bittiyse buradan bize ne kaldı,neden öncülük ettik de yük bizim üstümüze kaldı?Ah!Davutoğlu demokrasi için 65 kez gittim diyordun,hani demokrasi?Kaç kişi öldü,bizim sorumluluğumuz var mı?Yazık oldu komşumuza ,bundan sonra bize de rahat yok.Komşumuz artık,Amerika ve PKK.