E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisLEHMAN İLE MORGAN TÜRKİYE'DE MOLA VERDİ, MECNUR YAKALANDI---

LEHMAN İLE MORGAN TÜRKİYE'DE MOLA VERDİ, MECNUR YAKALANDI

LEHMAN İLE MORGAN TÜRKİYE'DE MOLA VERDİ, MECNUR YAKALANDI
10 Ocak 2009 - 09:55 borsagundem.com

Lehman Brothers ile Morgan Stanley Türkiye'deki faaliyetlerini durdular. SPK borsada birkaç kez yasaklanan eski futbolcu Mecnur Çolak hakkında suç duyurusunda bulundu

Lehman Brothers ile Morgan Stanley Türkiye'deki faaliyetlerini durdular. ABD'de başlayan küresel krizin 15 Eylül'deki en büyük kurbanı Lehman Brothers, Türkiye'deki faaliyetlerini durdurduğunu açıkladı. Morgan Stanley de 6 ay olarak ara verdi. Sermaye Piyasası Kurulu, 2009'un ikinci haftalık bülteninde yer alan duyuruya göre Lehman Brothers Menkul Değerler'in faaliyetleri, kendi talebi üzerine bugünden itibaren geçici olarak durduruldu. Açıklamada durdurma talebinin Lehman'dan geldiği kaydedildi. Kurul, Morgan Stanley Menkul Değerler'in de faaliyetlerini 2 Ocak'tan itibaren 6 ay süreyle geçici olarak durdurulması talebinin olumlu karşılanmasına karar verdi. SPK borsada birkaç kez yasaklanan eski futbolcu Mecnur Çolak hakkında da Boyasan hissesinde yapılan işlemler nedeniyle suç duyurusunda bulundu ve daha önce getirilen işlem yasağın tekrarlanmasına karar verdi. Öte yandan Öncü Menkul Değerler A.Ş.'nin ticaret unvanının Mira Menkul Değerler A.Ş. olarak değiştirilmesi uygun görüldü. Fortis'te fon dönmüşüne izin çıktı Bu arada SPK, 20.000.000 TL başlangıç tutarlı Fortis Bank A.Ş. B Tipi Özel Sektör Borçlanma Araçları Yabancı Menkul Kıymet Fonu'nun, Fortis Bank A.Ş. B Tipi yüzde 100 Anapara Koruma Amaçlı Altıncı Fon'a dönüşümü için ilgili iç tüzük değişikliklerine izin verilmesine ve katılma paylarının kayda alınması kararlaştırıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)