E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisLEHMAN'IN TÜRKİYE ARACI KURUM LİSANSI SATILDI---

LEHMAN'IN TÜRKİYE ARACI KURUM LİSANSI SATILDI

LEHMAN'IN TÜRKİYE ARACI KURUM LİSANSI SATILDI
03 Mart 2010 - 22:03 borsagundem.com

Bloomberg'de yer alan habere göre, Avusturya'nın en büyük bankası Erste Group Bank, Lehman'ın Türkiye aracı kurum lisansını satın aldığını ve faaliyetlere başlamak üzere 14 bankacıyı işe aldığını bildirdi.

Ajansın mail yoluyla gönderdiği soruları yanıtlayan Erste sözcüsü Hana Cygonkova, "Lehman'ın İstanbul işlerini Kasım ayında devraldık, yerel araştırma ve satış hizmetleri için regülatör kuruluştan onay bekliyoruz" dedi. Cygonkova, Lehman'ın Türkiye için lisansı MNG Bank'tan aldığını ancak iflasından önce işlemlere başlayamadığı için lisansın aktif olmadan kaldığını kaydetti. Şirketin 14 bankacının ardından 2-3 kişiyi daha işe alabileceğini belirten sözcü, "Bölgedeki tüm müşterilerimizin Türkiye'deki yatırımlara ilişkin artan ilgileri var. Müşterelerimize Türkiye konusunda daha gelişmiş bir hizmet vermek istiyoruz" dedi. Sözcü, Erste'nin uluslararası müşterilere Türk hisse ve hisse türevlerini sunacağını vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)