E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiLenovo bir numaralı PC üreticisi oldu---

Lenovo bir numaralı PC üreticisi oldu

Lenovo bir numaralı PC üreticisi oldu
11 Ekim 2012 - 09:00 borsagundem.com

Çinli Lenovo, PC satışlarında Hewlett–Packard’I geçerek tarihte ilk kez dünyanın en çok üretim yapan PC firması oldu

BORSAGUNDEM.COM
Araştırma şirketi Gartner tarafından açıklanan verilere göre Lenovo, üçüncü çeyrek itibarıyla dünya PC sevkiyatında yüzde 15.7’lik bir paya sahipti. İkinciliğe düşen Amerikalı HP’nin payı ise yüzde 15.5 oldu.
Gartner, Lenovo’nun başarısının ardında, özellikle porfesyonel segmentte uyguladığı agresif fiyat politikasının yattığını kaydetti. Nitekim Financial Times gazetesine göre, HP’nin CEO’su Meg Whitman, Asyalı rakiplerle fiyat konusunda başa çıkamayacaklarını kabul etti. HP, halen beş yıl sürecek olan bir yeniden yapılanma döneminde.
Yine Gartner verilerine göre, üçüncü sırada yüzde 10.5 pay ile Amerikalı üretici Dell yer alıyor. Ardından, yüzde 9.9 ve yüzde 7.3 ile Acer ve Asus geliyor.
Devler arasındaki çekişme bir kenara bırakılırsa, PC sektörü için genel tablo hiç parlak değil. Gartner verilerine göre, üçüncü çeyrekte toplam PC sevkiyatı 87 milyon birimde kaldı. Bu, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 8.3’lük bir gerilemeye tekabül ediyor.
HIS iSuppli araştırma firmasının tahminlerine göre, küresel PC sevkiyatı bu yıl 2001’den beri ilk kez düşüş gösterecek. Firma, toplam sevkiyatın geçen yıla oranla yüzde 1 gerileyerek 349 milyon birime düşmesini öngörüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)