E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiLenovo "bulutlara" açılıyor---

Lenovo "bulutlara" açılıyor

Lenovo bulutlara açılıyor
18 Eylül 2012 - 16:32 borsagundem.com

Dünyanın en büyük bilgisayar üreticilerinden Lenovo, son yaptığı alımla bulut bilişimde Samsung ve Apple gibi şirketlerle yarışabilmeyi hedefliyor

Dünyanın en büyük ikinci kişisel bilgisayar üreticisi Lenovo Group Ltd., ABDli Stoneware Inc.'i satın alma konusunda anlaşmaya vararak bulut bilişimdeki varlığını genişletmeyi amaçlıyor.
Lenovo Başkan Yardımcısı Mark Cohen, Stoneware'in ürettiği yazılımların genel olarak hükümetler ve okullar tarafından verilen birden fazla mobil cihaza senkronize edilebilmesi amacıyla kullanıldığını belirtti. Indianapolis merkezli şirketin yaklaşık 60 çalışanı bulunuyor.
Stoneware'i alan Lenovo, son bir haftada ikinci büyük alımını gerçekleştirdi. Şirketin yeni CEO'su Yang Yuanqing, şirketi genişleterek Apple ve Samsung gibi rakipleriyle akıllı telefon, tablet ve internet bağlantılı televizyon pazarlarında yarışabilmeyi amaçlıyor. Cohen'in yaptığı açıklamaya göre Stoneware, bir "açık bulut" yaratarak, tıpkı Apple'ın iCloud'unda olduğu gibi kullanıcıların müzik, film ve application gibi farklı ürünleri saklamalarını ve istedikleri zaman internet üzerinden ulaşabilmelerini sağlıyor.
Lenovo hisseleri, Hong Kong'da yüzde 0.5 değer kazanarak 6.35 dolardan kapanırken Hang Seng Endeksi'nde yüzde 0.3 geriledi. Şirket hisseleri bu yıl genelinde yüzde 23 değer kazanırken, Hang Seng'deki yükselişi yüzde 12 oldu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)