E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıLibya tamam sıra Suudi petrolünde---

Libya tamam sıra Suudi petrolünde

Libya tamam sıra Suudi petrolünde
13 Haziran 2012 - 08:46 borsagundem.com

Yıldız, Suudi Arabistan ile de uzun dönemli kontrat görüşmelerine başladığını bildirdi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İran’dan ham petrol alımını yüzde 20 azaltacağını açıklayan TÜPRAŞ’ın Libya ile 1 milyon tonluk bir bağlantı yaptığını, Suudi Arabistan ile de uzun dönemli kontrat görüşmelerine başladığını bildirdi.
Ülke sayısı 8’e çıkacak
Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği tarafından düzenlenen ‘Çimento Sektöründe Enerji Verimliliği’ paneline katılan Yıldız, “İran’dan gelen petrol alımının azaltılmasına paralel olarak Türkiye’nin İran’a yönelik yeni yaptırımlardan muaf tutulduğu konusunda ABD yönetiminden açıklama geldi. Siz bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna, ham petrol ve doğalgaz pazarının genişletilmesi konusunda Türkiye’nin zaten birtakım çalışmaları bulunduğunu, bu çalışmaların da büyük ölçüde uluslararası arena ile örtüştüğünü söyledi.
Yıldız, ABD’nin aldığı kararların hukuken bir bağlayıcılığı olmadığını, Türkiye’nin önceliğinin ihtiyacın zamanında ve olabildiğince ucuz kaynaklardan karşılanmasına dönük olacağını vurguladı.
Doğalgaz ve ham petrol alınan ülkelerin sayısının arttırılacağını söyleyen Yıldız, şöyle devam etti: “Doğalgaz aldığımız ülke sayısı 5. Bunu mümkünse 8’e, 11 olan ham petrol alımı yaptığımız ülke sayısını da 14’e çıkartmayı hedefliyoruz. Bu hedeflerimiz uluslararası arenadaki bir kısım politikalarla örtüşebilir. Zaman zaman da örtüşmeyebilir. Önemli olan ülkemizin çıkarlarıdır. Biz Libya’yı alternatif bir ülke olarak 12’nci sıraya almıştık ve TÜPRAŞ Libya ile 1 milyon ton civarında bir bağlantı yaptı. Aynı zamanda Suudi Arabistan’dan spot alımlar başladı. Uzun dönemli kontrat görüşmeleri de başladı.” Radikal



#nediyosunÖnceki HaberSonraki Haber
Haberleri Paylaş
FacebookMixxDeliciousTwitterGoogleDiggYahooRedditmyspaceFriend FeedStumble Upon

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)