E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıLNG kontratları 10 yıl uzatıldı---

LNG kontratları 10 yıl uzatıldı

LNG kontratları 10 yıl uzatıldı
05 Ocak 2013 - 16:56 borsagundem.com

Yıldız, LNG (sıvılaştırılmış doğalgaz) kontratının 10 yıl daha uzatılması konusunda mutabakata varıldığını bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cezayir ile devam eden 4 milyar metreküplük LNG (sıvılaştırılmış doğalgaz) kontratının 10 yıl daha uzatılması konusunda mutabakata varıldığını bildirdi.
Bakan Yıldız, Cezayir, Libya ve Katar temaslarının ilk durağı olan Cezayir'de, Enerji ve Madenler Bakanı Youcef Yousfi ile görüştü.
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Mehmet Uysal ile BOTAŞ Genel Müdürü Mehmet Konuk'un da hazır bulunduğu görüşme, basına kapalı olarak gerçekleşti.
Görüşmenin ardından her iki bakan basın mensuplarına açıklamada bulundu.
Bakan Yıldız, görüşmenin oldukça verimli geçtiğini belirterek, ''Cezayir ile devam eden 4 milyar metreküplük LNG kontratının 10 yıl daha uzatılması konusunda mutabakata vardık. Ayrıca, petrol ve yenilenebilir enerji alanlarında da işbirliği fırsatlarını ele aldık'' dedi.
Cezayir Enerji ve Madenler Bakanı Yousfi, bir soru üzerine, ülkelerinin doğalgaz üretiminde artış olması halinde Türkiye'ye verdikleri doğalgazın miktarını 6 milyar milyar metreküpe kadar çıkarabileceklerini söyledi.
Kontrat Ekim 2014'te sona erecekti
Türkiye'nin doğalgaz aldığı 5 ülkeden biri olan Cezayir'in, önemli doğalgaz kaynakları bulunuyor. Türkiye, Cezayir'den yıllık 4,4 milyar metreküp doğalgaz alıyor. Kontratın süresi 2014 yılının Ekim ayında sona erecekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)