E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaLondra borsası sınırlı artışla kapandı---

Londra borsası sınırlı artışla kapandı

Londra borsası sınırlı  artışla kapandı
04 Ocak 2017 - 20:30 borsagundem.com

Londra borası günü mini bir yükselişle tamamlarken, Konut inşaacılarının hisseleri günün en çok yükselen hisseleri oldu.


FTSE 100 günü yüzde 0.17 oranında mini bir yümselişle tamamlarken, perakendecilik sektörünün yaşadığı kayıplar konut inşaa sektörü hisselerine gelen alımlarla telafi edildi. Next'in açıkladığı mali sonuçlar ve tahminler yatırımcıları hayal kırıklığına uğratırken, şirketin hisselerinde yüzde 14 oranında düşüş getirdi. Bu durum diğer perakendecilik sektörü hisselerini de etkiledi. M&5 hisseleri yüzde 5.8 ve Associated British Foods hisseleri yüzde 3.4 oranında geriledi.

Paris borsası ise yataya yakın bir kapanış yaşadı CAC-40 endeksi yalnızca yüzde 0.07 oranında düşüşle 4899.4 puandan günü tamamladı ve gün içinde yaşadığı düşüş teleafi etti. ABD borsalarındaki yüksleişten destek alan Paris borsası yatırımcıların ABD'de açıklanacak olan Fed toplantısının ayrıntılarını bekliyor olmaları nedeniyle oldukça düşük hacimli bir gün geçirdi.
Yüzde 2.8 oranında artışla yükselişe öncülük eden Accor hisselerinin yanı sıra finans sektörü hisseleri de değer kazandı. BNP Paribas yüzde 2 ve AXA hisseleri yüzde 1.7 oranında yükselirken Societe Generale tarafından yatırım tavsiyesi düşürülen Michelin hisseleri yüzde 1.8 oranında geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)