E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaOtomotivLPG'li araçta Ankara önde---

LPG'li araçta Ankara önde

LPG'li araçta Ankara önde
26 Aralık 2011 - 08:31 borsagundem.com

2,5 milyonun üzerinde LPG'li aracın bulunduğu Türkiye, dünyada Güney Kore'den sonra en çok LPG'li aracın bulunduğu ülke olarak öne çıkıyor

Otomobil sayısında İstanbul öne çıkmasına rağmen LPG'li araçlar konusunda Ankara öncü durumda. Gasitaly markasını temsil eden Ekipgaz Genel Müdürü Selat Metin, bu durumun iki önemli açıklaması olduğunu belirterek, "Ankara'da bireysel otomobil kullanıcısı çok. İstanbul'a nazaran ikinci el aracın daha yoğun olduğu bir yer. LPG daha çok ilk 3 yaşından sonra gündeme gelen bir sistem. Bu yüzden benzinli araçları LPG'ye dönüştürmek çok yaygın. Üstelik, çok sayıda ikinci grup yakıt istasyonu var, rekabet nedeniyle LPG litre fiyatları 1,8-1,9 liraya iniyor. Ankara'daki LPG'li aracın tasarrufu daha yüksek olmuş oluyor." dedi. Garanti algısının LPG dönüştürmede öne çıkan bir kriter olduğunun altını çizen Metin, otopark sorunu çözülmediği için kadın sürücülere ulaşmakta zorlandıklarını söyledi. "Kadınlar için otomobiliyle alışveriş merkezlerine (AVM) gitmek önemli. İstanbul'da tüm alışveriş hayatı AVM'lere kayıyor. İstanbul'un LPG'de geri planda kalmasında bu da etkili." diyen Selat Metin, ayda 500 lira benzin gideri olan bir aracın LPG sistemine geçmesiyle altı ay gibi bir sürede kendi kurulma maliyetini karşıladığını dile getirdi. LPG dönüşümü, yüzde 40 civarında yakıt tasarrufu sağlıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)