E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLübnan’daki Türk vatandaşları için tahliye hazırlığı!---

Lübnan’daki Türk vatandaşları için tahliye hazırlığı!

Lübnan’daki Türk vatandaşları için tahliye hazırlığı!
26 Eylül 2024 - 17:31 borsagundem.com

MSB, saldırı altındaki Lübnan'da bulunan Türk vatandaşlarının tahliyesine ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık, sürecin Dışişleri ile koordineli olarak yakından takip edildiğini, olası bir tahliye harekâtı için de ön hazırlıkların yapıldığını vurguladı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), düzenlenen haftalık bilgilendirme toplantısında Lübnan'daki Türk vatandaşlarının tahliyesine ilişkin soruları yanıtladı.

Lübnan'dan tahliye hazırlığı

Bakanlık kaynakları, İsrail’in saldırılar düzenlediği Lübnan’a yardımların devam edip etmeyeceği ve TSK’nın tahliye operasyonu yapıp yapmayacağına dair açıklamalarda bulundu.

TSK'nın Lübnan’dan bulunan Türk vatandaşların veya yabancı ülke vatandaşlarının güvenli bir şekilde tahliyesi gerçekleştirecek imkân ve kabiliyetlere sahip olduğunun vurgulandığı açıklamada "Hali hazırda Lübnan’da yaşanan gelişmeler Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak yakından takip edilmektedir. Olası bir tahliye harekâtı kapsamında da ön planlama ve ön hazırlıklar yapılmaktadır." denildi.

NTV'nin haberine göre, açıklamada Lübnan'da insani yardımlarında güvenlik şartlarına göre devam edeceği vurgulandı.

MSB’den Lübnan uyarısı: Tüm bölge kaosa sürüklenebilirMSB’den Lübnan uyarısı: Tüm bölge kaosa sürüklenebilir

 

İsrail: Lübnan'a kara saldırısı başlatmaya hevesli değilizİsrail: Lübnan'a kara saldırısı başlatmaya hevesli değiliz

 

ABD, Lübnan tansiyonunu düşürmek için ortaklarla temas halindeABD, Lübnan tansiyonunu düşürmek için ortaklarla temas halinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)